ХРОНІКА

07.03.2017

Шахи

На «класичний» чемпіонат світу-2017 до Тегерана, що проходив за нокаут-системою, найкраща шахістка України Ганна Музичук їхала з однією метою — виграти турнір. До фіналу для третього за рейтингом ФІДЕ жіночого гросмейстера планети все складалося неймовірно просто — вирішувати долю кожного протистояння їй удавалося в основний час, не витрачаючи нерви й час на інфарктні «тай-брейки». Коли ж у фіналі, в якому в чотирьох класичних партіях українка Музичук та її опонентка з Китаю — Тан Джоньї — обмінялися перемогами й двічі розписали мирові, справа дійшла до «нокаут»-раунду, подумалося, що й тут проблем не має бути. Адже до столиці Ірану Ганна приїхала в статусі чинної переможниці чемпіонатів світу з рапіду та бліцу, ігрова схема котрих, власне, й покладена в основу «тай-брейків» на «класичних» мундіалях. Утім зібрати за рік усі чемпіонські титули в шахах і, що головне, повторити успіх своєї молодшої сестри Марії, котра носила титул 15-ї світової шахової королеви, нашій іменитій співвітчизниці не судилося. Уже в першій серії «тай-брейку» Ганна припустилася фатальної помилки — після стартової нічиєї уродженка Стрия програла другу швидку партію, а разом із нею і весь матч (2,5:3,5) китаянці Джуньї.

Теніс

Натхненна успіхом своєї партнерки по національній збірній Еліни Світоліної на турнірі WTA Прем’єр друга ракетка України Леся Цуренко й собі виграла «одинак» під егідою Жіночої тенісної асоціації. Статус змагань, що проходив у мексиканському Акапулько, мав значно нижчий рейтинг, ніж виграний примою українського тенісу в Дубаї «мільйонник». Утім для Цуренко перемога на турнірі з призовим фондом 226 тисяч доларів — це великий успіх, котрих у її кар’єрі до цього моменту було лише два.
Турнір WTA в Акапулько (Мексика, призовий фонд — 226 750 доларів). Фінал. Цуренко (Україна) — Младенович (Франція) — 6:1, 7:5. Півфінал. Цуренко — Лучич-Бароні (Хорватія) — 5:0, відмова. Чвертьфінал. Цуренко — Остапенко (Латвія) — 6:3, 7:6. Другий раунд. Цуренко — Гергес (Німеччина) — 6:1, 2:0 відмова. Перший раунд. Цуренко. — Паку (Франція) — 6:2, 6:1.

Хокей

Переможцем регулярного сезону Української хокейної ліги-2016/2017 несподівано став «Кременчук», якому на відміну від конкурентів упродовж «регулярки» удалося уникнути кадрових та фінансових негараздів. І хоча випередити головного фаворита чемпіонської гонки — «Донбас» — на чолі турнірної таблиці підопічним Дмитра Підгурського вдалося лише за додатковими показниками, саме у них у «плей-оф», який розпочинається 8 березня, будуть всі преференції для виграшу «золота».
Підсумкове становище: «Кременчук», «Донбас» — 99, «Кривбас» — 73, «Дженералз» — 47, «Білий барс» — 29, «Витязь» — 13.