Туман очі ріже

10.03.2017
Увечері 8 березня в Києві в кількох районах усе було затягнуто густим туманом-смогом, який на додачу ще й, вибачте, смердів. На ранок димка огорнула ще більшу частину території. На дорогах столиці, особливо в низинах та біля Дніпра, видимість уночі не перевищувала 20 метрів. А в столичному управлінні з надзвичайних ситуацій кажуть, що це звичні примхи погоди.
Як згодом заспокоїли синоптики, міський туман виник через продукти згоряння від роботи транспорту, котелень та спалювання листя. Через безвітряну погоду гази залишаються в нижній частині, огортаючи все місто. 
За прогнозами метеорологів, «повіт­ряна ковдра» над Києвом збережеться до п’ятниці. Це пов’язують із погодними умовами — слабким вітром, високою вологістю повітря, розподілом температури в приземному шарі, що перешко­джає перемішуванню повітря. 
Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє: «Спостерігається рівень зростання забруднення атмосфери в Києві — гранично допустимі концентрації перевищують по оксиду вуглецю в 1-2 , по діоксину азоту в 2-5, а по формальдегіду в 2-4 рази».