Квітка Джамали

10.03.2017
На початку цього року голландська компанія з вирощування тюльпанів StoKolex вивела новий сорт квітки. Назвала його на честь української співачки Джамали.
Презентація квітів  відбудеться у рамках квіткової виставки Flower Expo Ukraine.
«Для мене ця новина стала несподіванкою. Це дуже приємно і зворушливо. Я дуже люблю ці квіти, з ними пов’язано безліч приємних спогадів у моєму житті», — написала Джамала. 
Співачка розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі фото зі свого дитинства. На знімку вона сфотографована в теплиці з тюльпанами. Батько Джамали, з’ясувалося, займався вирощуванням тюльпанів, тому, за словами співачки, така новина стане для нього великою радістю. Джамала хоче подарувати своєму татові цибулини названого на її честь сорту тюльпанів.
Виставка Flower Expo Ukraine відбудеться 21 березня. Цього дня в Амстердамі відзначають Голландський національний день тюльпанів. Понад тисячу різних сортів тюльпанів і близько 1,7 млрд. голландських тюльпанів висаджують перед Королівським палацом на площі Дам. Тема цьогорічної виставки: «Діліться радістю, даруйте тюльпани».