Снайпер на «передку»

10.03.2017
Останнiми днями ворог дещо знизив кількість обстрілів на луганському та маріупольському напрямках східного фронту. Тоді як найгарячіше саме на донецькому: тут обстріли не припиняють  ні вдень, ні вночі, досить часто застосовують заборонене озброєння. 
За словами речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, останніми днями найгарячіше було навколо окупованої Горлівки, де по позиціях ЗСУ ворог регулярно гатив iз мінометів.
Водночас поблизу окупованого Донецька неабияк активізувалися ворожі снайпери. Зокрема, 8 березня вони прицільно розстріляли розривними кулями в районі Зайцевого мікроавтобус благодійного фонду «Батальон Волонтер». 
Осколкове поранення голови отримала волонтер Юлія Толмачова, тоді як  водій обстріляного мікроавтобуса, волонтер Сергій Адам’як був поранений кулею в руку. Поранено було й військовослужбовця, який їх супроводжував.
Утім обішлося без жертв: військові медики прооперували всіх поранених у Бахмутській центральній райлікарні. Згодом їх евакуювали до Дніпра. 
Але вже за кілька годин бійці 72-ї бригади вгамували цих активних стрільців і помстилися за поранених. Сталося це тоді, коли група ворожих снайперів знахабніла настільки, що підібралася дуже близько до позицій захисників України. Бійці вчасно їх помітили, доповіли командиру й отримали наказ на вогонь у відповідь. 
У результаті було знищено найнахабнішого стрілка, який наблизився до наших позицій на відстань у 40 метрів і намагався поцілити в когось із захисників України. Утім безславно наклав головою сам. Інші накивали п’ятами. 
«Новина від 8 березня: хлопці наші ДРГ відбили. Снайпера прихлопнули, рашика з дировськими документами», — йдеться у повідомленні 72-ї бригади у соцмережах. 
Враховуючи, що бійці 72-ї бригади обороняють Авдіївку та інші населені пункти поблизу окупованого Донецька, стає зрозуміло, що бій iз групою ворожих снайперів відбувся саме на цьому напрямку. 
Речник бригади Олена Мокренчук додає, що не виключає, що вбитий снайпер є спецпризначенцем російського ГРУ. Окрім так званого «військового квитка ДНР», у нього знайшли ще й паспорт громадянина Росії. 
«Убитий 1983 року народження. Паспорт громадянина Росії, у ньому вказано, що місце народження Узбекистан. При ньому також був військовий квиток «ДНР», СВД (снайперська гвинтівка) та багато іншого начиння», — повідомила пані Мокренчук.