Москаль москалю кулі не пожаліє?

14.03.2017
Москаль москалю кулі не пожаліє?

Ворог не припиняє обстріли на лінії зіткнення.

Швидше за все, у ватажків терористів в окупованому Донецьку сталося весняне загострення через нестачу вітамінів. Інакше як ще пояснити той факт, що лідер бойовиків так званої «ДНР» підписав «указ» про закріплення за лінією зіткнення на Донбасі статусу «державного кордону».
Жодних коментарів сепаратисти з цього приводу ще не нада­вали навіть російським ЗМІ. До того ж цей папірець Захарченко підписав ще 27 лютого, але до цього часу «мовчав як риба» з цього приводу.
Увесь цей час терористи «облаштовували кордон» звичним способом: стріляли з важкої артилерії по позиціях ЗСУ по той бік лінії зіткнення. Зокрема, в ніч на понеділок ворог гатив iз реактивних установок залпового вогню БМ-21 «Град», мінометів і танків по промзоні Авдіївки та її околицях. 
Тоді як по інших опорних пунктах ЗСУ поблизу окупованого Донецька — Невельському, Верхньоторецькому, Зайцевому, Опитному та Кам’янці — ворог вів вогонь iз мінометів калібру 82 мм. 
«Сили АТО відкривали вогонь у відповідь для зниження вогневої активності ворога. За добу поранено 6 українських захисників», — повідомляє штаб АТО. Зазначимо, що двох iз них поранено саме в Авдіївці.
Тоді як, за даними ГУР Мін­оорони, щонайменше 16 російських окупантів ліквідовано та 35 поранено захисниками України впродовж минулого тижня. Цих втрат ворог зазнав, коли отримував вогонь у відповідь. Українські розвідники додають, що російських окупантів, які зазнали тяжких поранень, одразу направляють на лікування в цивільні медичні заклади на території Росії.
Водночас один із колишніх лідерів «ДНР», російський диверсант Ігор Гіркін, відомий під псевдонімом «Стрєлков», визнав в інтерв’ю одному з російських телеканалів, що на сході України зараз люди воюють за гроші з російського бюджету, а не за ідеї. До того ж iдеться не про «ополченців», а про контрактників російської армії.
«Це не ополченці. Немає вже «ополчення». Ополчення скінчилося після Дебальцевого. Це контрактники. Вони за свої 15 тисяч, які там дуже непогані гроші, якщо знадобиться, і у свій народ стрілятимуть. Там такий контингент, крім низки підрозділів. Там вистачає людей, яким узагалі на все наплювати. Це не «ополчення» — це так звана регулярна армія», — заявив Гіркін. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Один із засновників терористичної «ДНР», так званий перший самопроголошений «спікер парламенту» Володимир Макович помер у Донецьку в неділю. Попередня причина смерті сепаратиста — ракова пухлина головного мозку, його нібито готували до серйозної операції.
За даними сепаратистів, пухлину головного мозку було виявлено в Маковича нібито ще до початку подій на Донбасі. Але він помер незадовго до проведення операції. Як пишуть інформресурси сепаратистів, «відбувався розгляд доцільності проведення операції, було занадто багато ризиків».
Макович відомий тим, що у квітні 2014 року зачитував так звану декларацію «про незалежність «ДНР» у приміщенні Донецької облради. Пізніше, у травні 2014 року, саме Макович зачитував звернення до олігарха Ріната Ахметова, після того як Ахметов описав чотири сценарії розвитку Донбасу і назвав «ДНР» пройдисвітами, які взяли регіон у заручники.