Російські окупанти збільшили кількість обстрілів на Донбасі

15.03.2017
Останнiми днями російські окупанти неабияк активізувалися на луганському та донецькому напрямках, тоді як на маріупольському кількість обстрілів і застосування важкої артилерії в рази менша. 
За даними Міноборони, найскладніша ситуація в районі селища Кримське Луганської області, де лише впродовж понеділка ворог тричі відкривав мінометний вогонь iз трьох різних напрямків, що тривали в сумі понад три години.
 
«Під час одного з обстрілів бойовики випустили більше 160 мін. Також ворожі мінометні розрахунки вели вогонь по Попасній та Новоолександрівці. У Станиці Луганській та Новозванівці бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
На донецькому напрямку бойовики терористичної «ДНР» гатять iз мінометів по позиціях ЗСУ в районах Світлодарської дуги, Горлівського периметру, Авдіївки та Донецького аеропорту. 
 
«Ворог неодноразово застосовував міномети для ведення вогню, при цьому зазвичай випускав близько 10 мін за обстріл. Декілька разів за день ворожі мінометні розрахунки здійснювали обстріли середньої інтенсивності, під час яких випускали близько 40 мінометних мін», — зазначає полковник Мотузяник. І додає, що район Авдіївки також «поливають» снарядами з артилерії калібру 122 мм і танків.
 
Увечері в понеділок під час ворожого гранатометного обстрілу блокпоста в районі Авдіївської промзони було поранено жінку-волонтера. Постраждалу доправили до мобільного госпіталю в Покровськ, де жінці було надано медичну допомогу. Нині стан здоров’я волонтера задовільний. 
 
У прес-центрі штабу АТО додають, що загалом ситуація в районі бойових дій погіршилася, адже російські окупанти збільшили кількість обстрілів. Підрозділи ЗСУ відкривали вогонь у відповідь для зниження вогневої активності ворога, утім лише позаминулої доби ворог здійснив 97 обстрілів, унаслідок чого загинув один захисник України, ще вісьмох поранено.
 

ДО РЕЧІ

Міністр оборони Степан Полторак закликав офіцерів запасу, яким дозволяє здоров’я, повернутися на службу.
 
«Я хотів би звернутися до офіцерів запасу. Офіцерів, які сьогодні на пенсії... Я звертаюся до вас, щоб ви взяли на себе відповідальність. Я звертаюся до офіцерів, яким дозволяє здоров’я. Нам потрібен ваш досвід, ваші знання. Ми чекаємо на вас», — сказав пан Полторак під час церемонії нагородження військових до Дня українського добровольця.
 
Міністр підкреслив, що досвід та знання офіцерів, що вже відійшли від служби, можна застосувати під час підготовки нових спеціалістів.