Найважче захисникам Авдіївки: ворог атакує українські позиції по всій лінії фронту

17.03.2017
Російські окупанти не вгамовуються: впродовж останніх діб вони відкривали вогонь у бік українських позицій по всій лінії фронту.
 
Штаб АТО зазначає, що ситуація залишається напруженою, але контрольованою. 
 
За минулу добу зафіксували 91 ворожий обстріл позицій українських військових. При цьому найважче захисникам Авдіївки.
 
Внаслідок чергового ворожого обстрілу на околиці міста було пошкоджено приватний будинок.
 
«На донецькому напрямку російські терористи не залишають у спокої захисників Авдіївки, обстрілюючи позиції з усіх видів озброєння, включно з важкими мінометами та танками. 
По шахті Бутівка, позиціях біля Кам’янки і Троїцького ворог гатив із мінометів калібру 120», — повідомляють у штабі АТО.
 
У ніч на четвер близько 23.00 ворог з артустановок калібру 152 мм здійснив провокаційні обстріли в напрямку села Клещівка, що на Бахмутській трасі, яке розташоване навіть не на лінії зіткнення.
 
По цьому тиловому району було випущено 80 ворожих снарядів. Українські розвідники вже з’ясували, що артилерійські системи ворог розмістив на північно-західних околицях окупованої Горлівки.
 
«Бойові дії минулої доби відбулися в Попаснянському та Новоайдарському районах. Найгарячішими точками залишаються Троїцьке, околиці Попасної та Кримське. І вдень, і вночі на цих рубежах ворог широко застосовував міномети, випустивши впродовж доби понад 140 мін. Після заходу сонця бойовики провели епізодичні артилерійські обстріли, випустивши по вiсiм снарядів по Новозванівці та Кримському», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
За даними Міноборони, впродовж доби внаслідок бойових дій на сході України жоден з українських військовослужбовців не загинув, проте четверо бійців було поранено і травмовано.