«Дайте людям нормальну роботу та зарплату»

24.03.2017
«Дайте людям нормальну роботу та зарплату»

Олег Ляшко зустрівся з працівниками Кременчуцького автомобільного заводу та пообіцяв, що в них буде робота і зарплата. (Фото Османа КАРІМОВА.)

Депутати фракції Радикальної партії внесли до парламенту законопроект №6217 про підвищення мінімальної заробітної плати до 5000 грн. з жовтня 2017 року. Гроші на це пропонують узяти не з закордонних кредитів, а за рахунок реалізації Антикризового плану розвитку економіки, презентованого РПЛ.
 
«В Україні суттєво викривлена структура цін на фактори виробництва. При європейських цінах на сировину, енергоносії та засоби виробництва вартість праці (заробітна плата) в Україні суттєво занижена. Це означає фактичне репресування людського капіталу в Україні, яке спричиняє масову еміграцію, системну депопуляцію, деградацію соціального капіталу та, як наслідок, підрив суверенної демократії в Україні», — пояснив необхідність ухвалення законопроекту один зі співавторів, заступник лідера Радикальної партії Віктор Галасюк.
Сам Олег Ляшко переконаний: щоб подолати бідність та зупинити потік еміграції українців, влада повинна радикально підвищувати зарплати і пенсії.
«Ви прирекли людей на бідність — виплачуєте копійчані зарплати, а потім саджаєте народ на голку соціальних послуг, субсидій та дотацій. Не треба людям ваші наркоманські дози. Дайте людям нормальну роботу та зарплату, а також підтримку національного виробника», — наголосив Ляшко, звертаючись до керівництва держави. Він додав, що Радикальна партія розробила Антикризовий план дій iз порятунку країни, завдяки якому в бюджеті з’являться кошти для підвищення зарплат і пенсій українцям.
«Ви побираєтесь по всьо­му світу, принижуючи українську націю. В обмін на кредити МВФ ви підвищує пенсійний вік, продаєте землю, вносите кандидатури іноземців наглядачами над Україною. Потрібно не побиратися, а заробляти. Для цього треба змінювати економічну політику, давати людям дешеві кредити та створювати умови для роботи українцям», — зазначив Ляшко, звертаючись до влади.
Лідер опозиційної фракції вважає, що тільки за умови підтримки національного виробника держава зможе вийти з кризи.
«Президент Порошенко має лобіювати по закордонах не свої цукерки «Рошен», не продавати «Турбоатом» і українську землю, а відстоювати інтереси українського виробника. Кожен українець повинен мати можливість продавати свою продукцію на зовнішні ринки. Для цього ми відстояли прийняття у парламенті законопроекту про створення експортно-кредитного агентства, щоб в Україну прийшла валюта, а українці мали роботу та зарплату», — підсумував народний депутат.