Авдіївка залишається головною ціллю бойовиків

24.03.2017
За даними Міноборони, головною ціллю бойовиків залишається місто Авдіївка та сусідні райони. Саме на нього припадає найбільша кількість обстрілів і провокацій ворога: по місту бойовики гатили з мінометів, гранатометів, кулеметів і протитанкових ракетних комплексів. Тоді як по сусідньому Зайцевому — ще й зі ствольної артилерії. 
 
«На донецькому напрямку головною ціллю ворога залишається Авдіївка. Один з обстрілів тривав понад 5 годин. Ворожим вогнем пошкодило будинок 80-річної бабусі, на щастя, вона не по­страждала», — констатує речник Міноборони Олександр Мотузяник. 
 
За його словами, на луганському та маріупольському напрямках спокійніше, адже тут тривали лише «ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї та мінометів».   
 
Упродовж минулої середи в зоні проведення антитерористичної операції загинув один захисник України, ще один отримав поранення. Загалом бойовики 84 рази відкривали вогонь по українських позиціях. 
 
«Враховуючи ситуацію, українські військові відкривали вогонь у відповідь», — лаконічно додають у штабі АТО.
 
Водночас в окупованому селі Кальміуське троє бойовиків знахабніли настільки, що пограбували більше десятка будинків, а коли намагалися втекти, обстріляли автомобіль комендантської роти та поранили одного російського військового. Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, сталося це 22 березня. До того ж грабіжники під час грабунку били господарів будинків. 
 
Командування російських окупаційних військ, передбачаючи обурення місцевого населення, намагається якось залагодити ситуацію: до всіх підрозділів окупантів доведено розпорядження про особисту відповідальність командирів усіх рівнів за правопорушення, скоєні підлеглими, що спричинили виникнення конфліктних ситуацій з місцевим населенням.