Ляшко хоче змінити Конституцію заради збереження землі за українськими фермерами

28.03.2017
Ляшко хоче змінити Конституцію заради збереження землі за українськими фермерами

Олег Ляшко зареєстрував зміни до Конституції, щоб навічно закріпити землю за фермерами.

Основою аграрного устрою держави мають стати фермерські господарства.
 
З такою ініціативою виступили народні депутати фракції Олега Ляшка.
 
Відповідний проект змін до Конституції України вони зареєстрували у парламенті, зібравши під ним 174 підписи парламентаріїв.
 
Не підтримали ініціативу «Самопоміч» та «Батьківщина».
 
«Вони відмовилися, бо мають іншу думку. Ми знайшли цю «іншу думку». Я відшукав законопроект, який ініціювала і подала до Верховної Ради Юлія Тимошенко ще у 2008 році, будучи Прем’єр-міністром. У ньому чітко прописано, що власниками українських земель можуть бути іноземні громадяни, іноземні компанії та навіть інші держави. А сьогодні вона пудрить мізки і розказує, що підтримує фермерів та селян. За те, щоб закріпити землю за фермерами, — Тимошенко не підписалась, а щоб продавати землю іноземцям — цей документ вона підписала. Робіть висновки, люди добрі, хто говорить, а хто робить», — підкреслив народний депутат Олег Ляшко. 
 
Політик твердо переконаний: земля має належати українським фермерам.
 
«Не можна дозволити роздерибанити землю, тому що ринок землі — це не для українських селян і фермерів, а для транснаціональних компаній. Вони посіють на українських полях сою, рапс, соняшник, зберуть швидкий врожай та вивезуть за кордон. А в українському селі не залишиться ні корови, ні поросяти, ні дитячих садочків та шкіл», — обурився Ляшко. 
 
Водночас радикали вимагають від уряду запровадити масштабні програми підтримки села, щоб відродити тваринництво та рослинництво. Серед іншого пропонують надавати дотації на утримання корів — мінімум по 5000 грн. на одну голову худоби.