Три роки: ГПУ нарешті передає до суду справу щодо знущання «беркутівців» над майданівцями

29.03.2017
Генеральна прокуратура нарешті завершила трирічне досудове розслідування епізоду затримання й побиття двох учасників Євромайдану на колонаді стадіону ім. Валерія Лобановського 19 січня 2014 року.
 
Відео того жорстокого інциденту, яке з’явилося фактично одразу, по «гарячих слідах», на телеекранах, не залишало сумнівів у жорстокості й безжальності «беркутівців» щодо протестувальників. 
 
Не зрозуміло лише, чому так довго тривало розслідування.
 
Дії підозрюваних «захисників правопорядку» кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 КК України (катування), що автоматично передбачає до 10 років ув’язнення.
 
Зараз підозрювані мають ознайомитися зі справою, й потім її передадуть до суду.
 
«Департаментом спеціальних розслідувань Генпрокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо трьох колишніх працівників батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються в застосуванні 19.01.2014 на вул. М. Грушевського в Києві тортур щодо двох осіб, тобто умисному заподіянні їм сильного фізичного болю, фізичного і морального страждання шляхом завдавання побоїв, катування й інших насильницьких дій, вчинених із мотивів помсти після затримання цих протестувальників біля колонади стадіону ім. В. Лобановського», — йдеться у повідомленні на сайті ГПУ. 
 
Нагадаємо, що, за даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждало не менше двох із половиною тисяч учасників акцій протесту, а 104 із них загинули (їх згодом почали називати Небесною сотнею).
 
Додамо, що досi жодного з правоохоронців не засуджено й ніхто не відбуває покарання за скоєння злочинів проти учасників Революції гідності.