І повіє вогонь новий з Холодного Яру...

29.03.2017
2017 рік — це знаковий рік і доленосний, бо виповнюється 100 років, як сотворилася революція 1917 р., що принесла в Україну розруху, голод і мільйони загиблих українців («...ми старий мір разрушим до основанья», а новий так і не сотворили). Чому так сталося, адже обіцяли землю селянам, заводи робітникам?
 
Насправді ж вийшло: колгоспи, шахти і заводи, на яких працювала дармова робоча сила. Уявіть собі, мати рік пропрацювала в колгоспі, а одержала пуд проса.
 
СРСР постійно супроводжували війни, після яких приходив голод (найстрашнiший — 33-го). 
 
Чому влада робітників i селян допустила такі трагедії? Тому що революцію робили трударі, а до влади приходили інородці, які не були зацікавлені в розбудові національної держави.
 
Пройшло 100 років, а українці знову обирають до влади інородців, яким байдужі наші проблеми. І знову в нас війна, розруха...
 
На сході країни воює 5-10 відсотків громадян, а решта проводить свій час у гульбищах і розпусті, навіть у день, коли ховають загиблих, нікому до цього діла нема.
 
Хоч би раз на рік призначили день, коли б поминали загиблих, приспустили прапори на знак пошани тих, хто загинув, захищаючи свою землю, свою націю.
 
Якщо ми велика нація, коріння якої сягає більш як 12 тисяч років у глиб століть, то чому не спромоглися обрати собі українського Президента?
 
Був серед тих п’яти, обраних за часів незалежності, один, але й об того витерли ноги, бо інородка  звинуватила його в усіх гріхах.
 
Чому ми, українці, не можемо жити своїм розумом, самі вирішувати свої питання, чому голосуємо за гроші і цим самим губимо своїх дітей та онуків? Уже раз обрали Януковича...
 
Згадаймо слова Кобзаря й  обнімімось, згуртуймося в один український кулак, захистимо свою державу. І повіє вогонь новий з Холодного Яру... 
 
М. ГОРОБЧЕНКО
Новомиргород, Кіровоградська область