На таке здатнi лише росiяни

29.03.2017
Нещодавно один мiй опонент, за переконанням українофоб i русофiл, єхидно запитав, чи злорадiю з приводу смертi Вiталiя Чуркiна?
 
Вiдповiв йому, що не належу до тих осiб, якi зловтiшаються з приводу чиєїсь смертi i витанцьовують на могилах своїх полiтичних противникiв чи заклятих ворогiв.
 
Це тiльки росiяни змогли у 1918 роцi, взявши мiсто Єкатеринодар (нинi Краснодар), вигребти iз могили труп генерала Корнiлова i, прив’язавши його до коня, цiлий день зі свистом, улюлюканням i гиканням носити його мiстом, понiвечивши труп до невпiзнання.
 
І нiхто достеменно не знає, де могила генерала Корнiлова.
 
Це тiльки росiяни могли у 1918 роцi розстрiляти нi в чому не винних дiтей царської сiм’ї, причому царевич був неповнолiтнiм i мав невилiковну хворобу.
 
Це тiльки росiяни могли отруїти, вбити пострiлом у потилицю, розстрiляти, репресувати тих, хто вiрою i правдою їм служив, — Щорс, Боженко, Котовський, Антонов-Овсiєнко, Дубовий, Федько, Дибенко, Криленко, Косiор, Губар, Скрипник, Юрiй Коцюбинський (син письменника Михайла Коцюбинського), Примаков i багато-багато iнших.
 
І зараз у Мiжнародному судi в Гаазi кремлiвськi очiльники нахабно брешуть, що росiйських вiйськ, iнструкторiв на Донбасi немає, хоча українське керiвництво подає неспростовнi докази про їхню присутнiсть в Українi.
 
У Кремлi твердять, що не постачають озброєння на Донбас.
 
А звiдки ж тодi в так званих ополченцiв танки, «Гради», БТР, ПЗРК, гармати? Невже їх постачає донецький чи луганський воєнторг чи якiсь незрозумiлi мiфiчнi країни?
 
На Мiжнародному судi в Гаазi кремлiвськi верховоди доводять, що «ополченцi» зброю беруть iз шахт, i її туди занесли ще в радянськi часи.
 
Я не шахтар i не спецiалiст зі зберiгання вiйськової технiки, але вперше чую, що танки, БТРи, «Гради» зберiгають у шахтах.
 
Боєприпаси ще куди не йшло, але танки, БТР — це щось неймовiрне. То звiдки ж тодi оснащення в «ополченцiв»? Ясно ж, що з Росiї. На неспростовнi докази Москва вiдповiдає по-своєму — «iх там нєт».
 
Ну що ж, як каже прислiв’я, «горбатого лише могила виправить». 
Вiталiй БУЛАВКО, журналiст, пенсiонер
Київ