Ляшко вимагає негайно скасувати абонплату за газові лічильники

04.04.2017
Ляшко вимагає негайно скасувати абонплату за газові лічильники

Олег Ляшко.

Лідер радикалів переконаний, що введення з 1 квітня абонплати за користування газовими мережами — це змова влади в інтересах олігархів.
 
Про це Ляшко наголосив у понеділок на погоджувальній раді в парламенті.
 
За його словами, абонплата вже зарахована у тарифах за газ для населення.
 
Тепер українцям знову виставляють додаткові платежі, і постраждають від цього найбільш нужденні, бо сплачуватимуть щомісяця, незалежно від того, користуються вони лічильниками чи ні, від 220 до 340 гривень. 
 
«Я не вірю, що Президент Порошенко не знав про це рішення НКРЕКП. Він, мабуть, у дитинстві дуже любив казку про Чиполіно, і його улюблений герой — Синьйор Помідор, який ввів податок на дощ. Так і в Україні — сьогодні ввели податок на лічильники, завтра буде податок на дощ, а післязавтра — податок на повітря. Скільки можна приймати рішення, які грабують українців?» — обурився політик. 
 
На погоджувальній раді у парламенті Ляшко презентував чіткий план дій, спрямованих на протидію цій олігархічнiй змовi.
 
«Перше — ми звернулися до суду з вимогою скасувати драконівське рішення НКРЕКП. Друге — депутати від РПЛ ініціюють звернення місцевих рад по всій Україні з вимогами до влади скасувати грабіжницьке рішення НКРЕКП.
 
Третє — ми вимагаємо розпуску нинішнього корумпованого складу НКРЕКП і відставки його голови — Дмитра Вовка. Четверте — вимагаємо повернення під державний контроль державних і комунальних газорозподільчих мереж, якими багато років безплатно користуються олігархи Фірташ, Льовочкін і Бойко», — зазначив Ляшко. 
 
За словами Олега Ляшка, з вівторка РПЛ блокуватиме трибуну Верховної Ради до виконання їхніх вимог. Політик закликав й інші політичні сили долучатись до боротьби. 
 
«Ми не дамо олігархам у змові з владою грабувати українців!» — підкреслив головний радикал.