Військові знешкодили близько 6 тисяч одиниць вибухівки у районі Балаклії

05.04.2017
Військові знешкодили близько 6 тисяч одиниць вибухівки у районі Балаклії

Балаклiю очищують вiд вибухiвки всiєю Україною.

Місто Балаклія та ще 9 навколишніх населених пунктів, що постраждали через пожежу на військовому складі, сапери вже повністю очистили від вибухонебезпечних предметів.
 
Як повідомив начальник організації розмінування Владислав Бондарєв, на території району наразі працює 25 технічних машин і спеціальні ескалатори, які допомагають виявити снаряди та міни, що потрапили під землю.
 
У підсумку, військові знешкодили приблизно 6 тисяч одиниць вибухівки, скоротивши 10-кілометровий радіус розлітання боєприпасів майже на третину.
 
Окрім населених пунктів, сапери поспішають очистити і навколишні поля, аби аграрії встигли провести необхідні польові роботи. 
 
За інформацією прес-служби ДСНС, у Балаклії вже фактично завершили відновлювати газопостачання, проте півтори сотні абонентів і досі не мають доступу до блакитного палива.
 
Саме тому по вулиці Арсенальній продовжує працювати пункт обігріву, де можна отримати дворазове гаряче харчування. Додатково днями потерпілим роздали 1700 продуктових наборів. 
 
Узагалі після трагедії без житла залишилися мешканці 5 приватних будинків і 35 квартир у багатоквартирних домоволодіннях барачного типу.
 
Водночас ремонту потребують 117 багатоповерхівок, 223 приватні садиби та чимало адміністративних будівель.
 
Поки що гроші на це у розмірі 110 мільйонів гривень виділила лише Балакліївська райрада.  
 
Екологічну ситуацію в районі арсенальних складів екологи називають більш-менш стабільною. Рівень радіації, а також ступінь забруднення води і ґрунту не перевищують норми.
 
А ось у повітрі навколо самого арсеналу й досі зберігається підвищений вміст небезпечних речовин.