«Французька весна»-2017 у Києві: що варто побачити та почути

05.04.2017
Чотирнадцятий рік поспіль фестиваль «Французька весна» розпочався феєричним вуличним дійством.
 
У день відкриття на Софійській площі артисти на висоті 30 метрів виконували акробатичні трюки y світлі візуальних ефектів. Художній колектив Deusexmachina презентував повітряну виставу «Галілео».
 
Колектив спеціалізується на створенні вуличних вистав для дорослих і дітей з елементами цирку, піротехніки, повітряних структур. «Галілео» — четверта за рахунком вистава в репертуарі компанії.
 
У ході дійства італійський астроном XVII століття Галілей розповідає історію свого відкриття — теорії геліоцентризму. Згідно з нею, Сонце є центром системи планет, що обертаються навколо нього.
 
Чергова «Французька весна» в Україні триватиме весь квітень.
 
За кілька днів столичну станцію метро «Золоті ворота» прикрасять світлини французького митця Тьєррі Мальфатто з серії «Янголи у долинах».
 
Із 22 квітня у галереї ART14 пройде виставка живопису «Sёves-Живиця» Анн Морган ле Мьор. У рамках фестивалю покажуть виставу «Антігона».
 
Її створила французька режисерка Люсі Береловіч спільно з Владом Троїцьким, який написав музику для постановки. Участь y виставі братимуть українські актори.
 
Також у киян буде можливість побачити на сцені Театру оперети  балет «Переміщення».
 
«Фестиваль допрем’єрних показів» дасть можливість глядачам першими побачити найактуальніші кіноновинки.
 
Програму відкриває комедія Ноемі Сагліо «Доньки-матері», де зіграли володарка «Оскара» Жюльєт Бінош і 6-разовий номінант на «Сезар» Ламбер Вільсон.
 
Серед фільмів є, зокрема, романтична екшн-комедія «Візьми мене штурмом», мелодрама «Поцілунок Беатріс», драма Клода Барраса «Життя Кабачка».
 
До кінопрограми «Французької весни» ввійшла добірка «Довгі ночі короткого метра».
 
27 і 28 квітня українські глядачі зможуть насолодитися колекцією найкращих французьких короткометражок у нічний час.
 
Більшість iз цих фільмів раніше були представлені на міжнародних кінофестивалях у Каннi, Клермон-Феррані, Нью-Йорку і Торонто.
 
Заходи до фестивалю відбудуться не тільки в Києві, а й у Дніпрі, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Львові, Рівному, Івано-Франківську та Бердичеві.