«Каруселять» танками: ворог нарощує важку бронетехніку на окупованій частині Донбасу

07.04.2017
Російські окупанти на Донбасі зміцнюють так звані «танкові кулаки», що передбачає загальне збільшення кількості танків у складі бойових частин ворога — з 380 одиниць до 450.
 
Такі тенденції на окупованих територіях Донеччини та Луганщини фіксують розвідники, передає група «Інформаційний спротив». 
 
Керівник групи депутат Дмитро Тимчук зауважує, що йдеться про техніку в бойових частинах, тобто тут не враховано танки, що перебувають на базах зберігання в терористичних «ЛНР» і «ДНР» та в навчальних підрозділах окупантів.
 
При цьому екіпажі танків противника посилено проходять обкатку на фронті.
 
«Із початку цього року ми фіксуємо всезростаючу кількість важкої бронетехніки у першій лінії, причому танки діють за різними схемами — парами (застосування найчастіше — «карусель»), також у складі бронегруп (iз легкими ББМ) і поодинці (в основному, за схемою «кочуючих танків»)», — додав пан Тимчук.
 
На його думку, бойовики «набираються досвіду в маневреній війні, що можна розцінювати і як підготовку до масштабного наступу, і як продовження ескалації в колишньому форматі, але з масштабнiшим застосуванням танків».
 
І дійсно, обстріли позицій ЗСУ з танків останніми тижнями найчастіше фіксують на донецькому напрямку. Зокрема, в промзоні Авдіївки та в районі шахти Бутівка. 
 
Загалом упродовж середи ворог обстріляв позиції ЗСУ 29 разів, що майже вдвічі менше, ніж попереньої доби.
 
Поранено чотирьох захисників України, загиблих немає. До речі, двоє з бійців отримали поранення саме поблизу Авдіївки, ще двоє підірвалися на вибуховому пристрої.
 
Речник Міноборони Олександр Мотузяник констатує, що загалом кількість ворожих обстрілів у зоні АТО знизилася, однак противник не дотримується режиму «тиші» повністю.