Артвізитівка депутатам: художники спробували окультурити Верховну Раду

11.04.2017
Виставка художніх робіт проекту «Артвізитівка України», вперше пройшла у приміщенні Верховної Ради України.
 
Експозиція представила роботи українських митців після осінньо-зимових пленерів, організованих зусиллями громадських організацій.
 
«Жінки майбутнього», «Майбутнє починається з освіти», «Заради посмішки дитячої» підтримують талановитих художників та скульпторів у співпраці з творчими майстернями доктора мистецтвознавства, академіка Олександра Федорука, академіків-художників Андрія Чебикіна, Віктора Сидоренка, Андрія Бокотея, реалізовуючи комплексний рекламний проект «Артвізитівка України».
 
Цей проект дає можливість усім, хто цікавиться сучасним українським мистецтвом, ознайомитись iз його найкращими надбаннями в Україні та за її межами, сформувати уявлення про нинішній духовно-культурний простір нашої країни. 
 
Презентовані роботи як молодих, так і досить відомих українських митців, виконані на кількох виїзних пленерах у Карпатах.
 
Уміння бачити красу рідної природи, людей, витворів людського розуму та рук, дозволило талановитим митцям створити яскраві твори, які наповнюють бажанням жити і насолоджуватися цим неповторним простором.
 
Коли залишаєшся один на один iз красою полів, струмків, дерев, iз різнобарвним сходом сонця, з росою на пелюстках квітів, дивуєшся кольорам і формам, яких до цього моменту не помічав, починаєш розуміти японців, які годинами спостерігають цвітіння квітки, відновлюючи гармонію і спокій власної душі. 
 
Японське свято о-ханамі (милування квітами) нагадує про важливість використовувати «час цвітіння» — свої можливості.
 
Є різні думки стосовно проведення виставок у приміщеннях органів влади. Організатори та учасники цієї культурної акції впевнені, що потрібно знаходити шляхи і можливості для спілкування митців і можновладців.
 
Щойно створені роботи, присвячені Україні, побачили і народні депутати з різних регіонів, і працівники Міністерства культури разом iз міністром Євгеном Нищуком.
 
А учасники виставки ближче познайомилися з історією Верховної Ради України, поспілкувалися з колегами і навіть провели майстер-класи для бажаючих долучитися до такого живого мистецького майданчика.