Окупанти не припиняють вогонь: найгарячіше під Маріуполем і Донецьком

11.04.2017
Останнiми днями ворог найбільше активізувався на маріупольському та донецькому напрямах.
 
Зокрема, приазовські передові позиції ЗСУ окупанти обстріляли 27 разів лише впродовж неділі. 
 
Гатили з мінометів по Красногорівці, Новотроїцькому та Чермалику, тоді як на ділянці фронту Павлопіль — Широкине було відносно спокійно: вперше за тривалий час тут «мовчало» важке озброєння ворога. 
 
«Світлодарська дуга. Основні бойові дії розгорнулися під час заходу сонця. Впродовж однієї години противник обстрілював наші позиції з БМП i мінометів. Район Горлівки.
 
Ворог двічі порушив режим тиші, здійснивши один довгий обстріл у Зайцевому та один короткий — у Верхньоторецькому», — повідомляє речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
Як і раніше, неспокійно в районі Авдіївки, поблизу окупованого Донецька: впродовж неділі по позиціях ЗСУ в промзоні міста ворог випустив майже 30 мін. 
 
Саме під Авдіївкою один із захисників отримав поранення, підірвавшись на вибуховому пристрої. Ще одного воїна поранено під час обстрілу сусідніх позицій на шахті Бутівка. 
 
Подібних потужних мінометних обстрілів Авдіївка та селище Піски зазнали й напередодні, в суботу. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Упродовж минулого тижня на блокпостах Донеччини затримано 24 бойовики терористичної «ДНР», повідомляє поліція Донецької області.
 
«Затримано 24 особи, що брали безпосередню участь у незаконних збройних формуваннях, і ще стільки ж, що підтримували тісний зв’язок iз бо­йовиками», — заявили в поліції.
 
За даними поліції, крізь блокпости пройшли понад 2,5 тисячі вантажівок i 23 тисячі легковиків. За базами МВС перевірено більше 43 тисяч громадян.