Перед «вiдпочинком» Гонтарева має вiдповiсти за корупцiю — Ляшко

12.04.2017
Перед «вiдпочинком» Гонтарева має вiдповiсти за корупцiю — Ляшко

Два роки тому лідер Радикальної партії Олег Ляшко обсипав голову НБУ сувенірними доларовими купюрами та вимагав притягти її до відповідальності за катастрофічне знецінення національної валюти.

Перед тим як піти з посади голови Національного банку, Валерія Гонтарева має відзвітувати про свою діяльність у парламенті.
 
На цьому наголосив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко. 
 
Нагадаємо, напередодні очільниця Нацбанку заявила про те, що написала заяву про відставку.
 
«Гонтарева має відповісти за всі свої дії. Не можна просто взяти її і відпустити, щоб вона поїхала кудись відпочивати. Відпочивати їй ще зарано. Парламент має почути її звіт i вивчити незалежний аудит діяльності Нацбанку», — заявив політик. 
 
Олег Ляшко обурився тим, що українці мають сплачувати за корупцію в банківській сфері.
 
«Чому українці повинні віддавати з власних кишень 150 млрд. гривень боргу за «Приватбанк» та 2 млрд. гривень за банк «Михайлівський»? Гонтарева разом із колишніми власниками їх «грохнули», а тепер ми всі повинні за це розраховуватися.
 
Де колишні власники? Чому не взяли їх за задницю і не витрусили з них вкрадені гроші, не знайшли підставні фірми, які надавали кредити?» — обурювався Ляшко з трибуни ВР.
 
На його переконання, ніхто і досі не притягнутий до відповідальності за вище перераховані злочини через те, що Гонтарева у змові з олігархами.
 
«Гонтарева розказувала, що олігархи Пінчук, Фірташ, Коломойський набрали рефінансування для своїх банків і не повернули. Для чого вона надавала це рефінансування і яких вжила заходiв, щоб повернути гроші?
 
Нам розказують, що в бюджеті немає грошей на зарплати, пенсії, безплатні ліки, а Нацбанк роздає десятки мільярдів гривень рефінансування банкам i дозволяє втекти за кордон із цими грошима. Це корупція, за яку повинні відповідати і Гонтарева, і Порошенко, який тримав стільки часу її на посаді», — підсумував парламентарiй.