Українські ґрунти і експорт рятуватимуть квасолею

14.04.2017
Українські ґрунти і експорт рятуватимуть квасолею

Наведеня мостів до нових ринків збуту відкриває перспективи для традиційних українських культур.

В Україні цього року стартував найбільший у Центральній Європі проект із вирощування квасолі.
 
Березнева зустріч у Мін­агрополітики представників бразильських та українських компаній підтвердила початок перспективної міжнародної співпраці у цій царині.
 
Ініціатором багаторічної програми вирощування та експорту квасолі, в тім числій органічної, стали хмельницька група компаній «Фруктовий світ Україна» та «Агролідер» за технічної підтримки холдингу HTI.
 
З бразильського боку на початковій стадії проекту візьмуть участь компанії Sementes Alianc та Broeder Representacoes.
 
За словами керівника «Агролідера» Андрія Хоптянці, попереднім бізнес-планом передбачено виростити цього року в Україні й експортувати до Бразилії та інших країн Південної Америки понад двадцять тисяч тонн квасолі.
 
В рамках підписаних довготермінових контрактів планується також масштабний експорт української гірчиці (перш за все білої) урожаю нинішнього року до Бразилії та інших країн Латинської Америки.
 
Про це повідомив комерційний директор компанії Broeder Representacoes Маурісіо Паранхос де Мораес. 
 
Директор НТІ Олександр Матюшок повідомив, що спільними зусиллями згаданих партнерів та компанії «А3ТЕХ УКРАЇНА» цьогоріч розпочинається комплексне постачання техніки та впровадження найпродуктивніших технологій із вирощування бобових.
 
Уже в цьому сезоні планується посіяти і виростити на українських полях близько тисячі гектарів квасолі за органічними технологіями.
 
Це, зі слів голови правління Федерації органічного руху України Євген Милованова, дозволить не лише оздоровити ґрунти, а й зміцнити конкурентоздатність вітчизняних виробників бобових культур, у тому числі і при експорті до Бразилії.
 
Саме в цій країні стрімко зростає попит на органічні продукти, й Україна з її ресурсом має колосальні перспективи для реалізації на такому ринку.