Поетичний вернісаж «Троянди й виноград» почав прийом віршів поетів-аматорів

14.04.2017
Поетичний вернісаж «Троянди й виноград» почав прийом віршів поетів-аматорів

Родинний фонд Максима Рильського «Троянди й виноград», Український фонд культури та Київський літературно-меморіальний музей письменника оголосили про початок Всеукраїнського поетичного вернісажу «Троянди й виноград-2017». 
 
Це вже четвертий загальнонаціональний конкурс імені Максима Рильського для поетів-аматорів країни. Перші три відбувалися у 2006-му, 2008-му та в 2012 роках.
 
Тоді у кожному було до 250 учасників. Загалом автори надіслали кілька десятків тисяч віршів. Нинішній поетичний аматорський марафон триватиме майже півроку — включно по вересень. 
 
У жовтні журі, яке очолює Борис Олійник, підіб’є підсумки конкурсу, за якими відкритим голосуванням будуть визначені, як і в попередні роки, до 12 лауретів та дипломантів вернісажу.
 
У складі журі також Іван Драч, Микола Луків, Станіслав Шевченко, Петро Засенко, Володимир Бутко, Вікторія Колесник та Максим Георгієвич Рильський — онук класика української літератури. 
 
Включно до 25 вересня всі бажаючі віком від 10 років і старші можуть надіслати свої творчі доробки у друкованому вигляді у конверті за адресою: 03039, Київ-39, вул. Максима Рильського, 7, музей М. Рильського з поміткою «Поетичний вернісаж».
 
Від одного учасника конкурсу може бути отримано один або кілька творів загальним обсягом не більше 150 друкованих рядків. 
 
Учасники конкурсу мають визначити та назвати поетичний жанр, у якому представляють свій твір або твори, а також надати основні дані про себе — ПІБ, повна адреса, контактний телефон, вік, освіта, місце роботи, посада. 
 
Надіслані твори організатори конкурсу не рецензують та не повертають.
 
Переможців визначатимуть у чотирьох номінаціях: філософська лірика, патріотична, пейзажна та інтимна.
 
А вже у листопаді лауреатів запросять в Київ на літературно-мистецьке свято вшанування. Під час урочистої церемонії лауреати читатимуть свої твори, отримають іменні дипломи та спеціальні призи.
 
За словами Бориса Олійника, «Троянди й виноград» — найбільший в Україні аматорський поетичний конкурс та найдемократичніший, оскільки виключає практично будь-які обмеження.
 
Головне — щоб жила в людині поетична іскра Божа. Іван Драч каже, що вернісаж продовжує благородну справу Максима Рильського — надає путівку у творче життя молоді, відкриває нові імена.