Саудівську принцесу звільнили з посади редактора Vogue Arabia

19.04.2017
Саудівську принцесу звільнили з посади редактора Vogue Arabia

Принцеса Діна аль-Джухані Абдулазіз.

Попри гучну колись популярність пісні у виконанні Алли Пугачової про те, що королі все можуть, їх також можуть звільняти з роботи за профнепридатність.
 
Зокрема, днями стало відомо, що доньку короля Саудівської Аравії принцесу Діну аль-Джухані Абдулазіз звільнили з посади головного редактора видання Vogue Arabia.
 
Все, що вона встигла зробити — це видати два номери популярного у світі модного глянцю.
 
Як повідомило видання Financial Times, видавець журналу Conde Nast запустив  22-ге міжнародне видання Vogue в Дубаї ще минулого року — спочатку в цифровій формі, а місяць тому вийшов перший друкований номер журналу.
 
Саме вони і запросили принцесу очолити видання, незважаючи на відсутність досвіду у видавничій справі.
 
Хоча у світі моди принцеса Діна — визнаний авторитет, оскільки останні 10 років була співзасновником магазину одягу D’NA.
 
На презентації нового журналу представник Conde Nast охарактеризував Абдулазіз як «маяк моди в регіоні» з «репутацією лідера моди і джерела натхнення для місцевих і міжнародних дизайнерів».
 
Тому інформація про звільнення пролунала як грім серед ясного неба. Одразу пішли чутки, що принцесу звільнили через фото відомої американської моделі Джіджі Хадід у хіджабі, яке прикрасило обкладинку першого номера.
 
Фото було сприйнято неоднозначно: одні розкритикували такий вибір моделі за те, що, мовляв, вона хоч і наполовину палестинка, але для арабського журналу могли б обрати і правовірну мусульманку; інші ж навпаки вітали такий крок журналу, вважаючи, що Джіджі зі своїм авторитетом популяризуватиме мусульманську моду.
 
Інші ж джерела повідомляють, що керівництво Conde Nast досить позитивно сприйняло перші номери саудівського Vogue Arabia, але їх шокували витрати на підготовку і видання цих журналів.
 
Сама ж принцеса не збирається опускати руки і готується оскаржити своє звільнення в суді. Бо навіть для королів репутація — справа честі.