У Києві вулицю Льва Толстого закликають назвати іменем Євгена Чикаленка

19.04.2017
На сайті КМДА до 1 травня триває повторне голосування щодо проекту рішення Київради про перейменування вулиці Льва Толстого на вулицю Євгена Чикаленка.
 
Просвітницький Центр національного відро­дження імені Євгена Чикаленка просить проголосувати за цей проект і активно спонукати до цього своїх знайомих.
 
Для голосування потрібно зайти на сайт: projects.kievcity.gov.ua
 
Означене перейменування не означає усунення Льва Толстого з топонімічної мапи столиці, чого дехто остерігається, бо в центрі Києва залишається площа Льва Толстого з пам’ятною дошкою на ній та назва станції метро, де ім’я російського графа звучить майже тисячу разів на добу.
 
Крім цього, в Дарницькому та Деснянському районах є ще дві вулиці та один провулок Льва Толстого. 
 
Натомість у Києві досі немає нічого(!), що нагадувало б про великого українця, який працював тут багато років і який у часи масового зросійщення українців віддав усього себе і всі свої кошти на підтримку української мови, книги, газети, українського письменства.
 
Євген Чикаленко жив неподалік вулиці, про яку йдеться, ходив нею до Центральної Ради, ініціатором створення і першим головою якої він був.
 
Тому вулиця Євгена Чикаленка має бути саме у центрі Києва! 
 
У той час, коли Росія веде проти України війну, топонімічна мапа Києва залишається насичена назвами російських річок, морів, гір і міст, звідкіля наїжджає до нас російська солдатня, щоб убивати захисників України.
 
Ось ці назви: Амурська, Астраханська, Біломорська, Брянська, Виборзька, Волгодонська, Волховська, Іртишська, Казанська, Кронштадтська, Курська, Магнітогорська, Москворіцька, Мурманська, Московська, Можайська, Невська, Новгородська, Охотська, Пітерська, П’ятигорська, Орловська, Петрозаводська, Петропавловська, Псковська, Ростовська, Саратовська, Сормівська, Тагільська, Тверська, Уральська, Усурійська, Холмогорська, Челябінська, Якутська.
 
Є також вулиця Російська. Із перерахованих варто виокремити вулицю Ростовську.
 
Адже саме в Ростові розташовано військовий штаб російських загарбників, який засилає в окуповані ними райони живу силу і техніку та «гуманітарні конвої», після прибуття яких багатократно активізується «робота» російських танків, мінометів, гранатометів і «градів».
 
«Русскій мір» у столичній топоніміці і справді не обмежується назвами міст і річок, а доповнюється іменами видатних росіян.
 
Такі вулиці часто розташовані у центрі української столиці та ще повторюються чи дублюються. Є, наприклад, вулиця Пушкінська, а є ще парк Пушкіна і пам’ятник йому. Особливо це стосується Льва Толстого.