Скандальне вино з окупованого Криму знову з'явилось на російському виставковому стенді в Італії

19.04.2017
На міжнародній виставці вин Vanitaly російське представництво на деякий час прибрало зі свого презентаційного стенду кримські вина.
 
Це сталося після того, як у місцеву фінансову поліцію звернувся керуючий партнер проекту UA2EU Олексій Любецький.
 
Повідомлення про те, що на італійській винній виставці росіяни просувають крадені вина з окупованої території, український представник опублікував раніше.
 
«Після мого особистого звернення до фінансової поліції на тому місці, де стояли пляшки з кримським вином, їх більше немає», — повідомив Любецький сайту «Крым.Реалии».
 
Vinitaly — щорічна міжнародна виставка вина та спиртних напоїв, яка традиційно проходить у Вероні з 1967 року.
 
Вона збирає для обміну думками і знайомить професіоналів галузі з усього світу — виробників, імпортерів, дистриб’юторів, постачальників, технологів, журналістів i лідерів громадської думки.
 
У рамках заходу щороку проводять більш як півсотні тематичних дегустацій італійських i зарубіжних вин.
 
Також тут проходять фахові конференції, де обговорюють ключові питання, пов’язані з пропозиціями і попитом на ринку вина.
 
В українському МЗС журналісти отримали підтвердження, що на­ші дипломати перевіряють інформацію про спробу росіян перепродати крадені трофеї з кримських винних погребів.
 
Тим часом блогер-відвідувачка виставки Irina Starodubtseva, натрапивши на повідомлення про «наляканих» фінансовою поліцією російських бариг, заперечила:
 
«На жаль, це неправда. Вина як стояли, так і стоять. Мало того, чимало італійських медіа від них у захваті. Росія представлена вперше у такому масштабі на Vinitaly, кримські вина привабили багатьох відвідувачів. Гівно для тих, хто розуміє, але куштують. На крадіжку всім наплювати...»