Японський квіт: в уманському парку висадили алею сакур

19.04.2017
Японський квіт: в уманському парку висадили алею сакур

Міський голова Умані Олександр Цебрій разом із Мічіо Харадою, міністром-радником посольства Японії в Україні, висаджують алею сакур. (Фото з Фейсбука.)

Умань стала одним із 22 міст України, де днями стартувала зелена кампанія «2500 сакур».
 
«На честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією разом із Мічіо Харада, міністром-радником посольства Японії в Україні, ми презентували алею сакур, яку висадили в нашому парку імені Тараса Шевченка», — розповідає «УМ» міський голова Умані Олександр Цебрій.
 
У свою чергу пан Мічіо Харада сподівається, що вже за кілька років алея сакур радуватиме жителів древнього міста своїм казковим цвітінням, а уманчани ще більше цікавитимуться Японією та її культурою.   
 
«Ми не випадково обрали для нової алеї сакур Шевченків парк. Адже наразі  тут йде до завершення реконструкція і незабаром у парку відкриється комплекс фонтанів», — пояснює  міський голова Умані.
 
Тож він вірить, що міський парк стане одним iз найулюбленіших та найпривабливіших місць відпочинку для уманчан та гостей міста.
 
Олександр Цебрій зазначає, що його радує той факт, що цієї весни до робіт iз благоустрою та озеленення древнього  міста долучається все більше і більше небайдужих уманчан. 
 
Він каже, що люди, незважаючи на свою зайнятість, беруть у руки садовий інвентар  і ретельно облагороджують довкілля.
 
Приміром не так давно  студенти Уманського державного педагогічного університету та Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу в рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою разом», висадили понад 1000 саджанців грабу по вулиці Успенській.
 
«Преконаний, що всією громадою ми зробимо Умань чистою, зеленою й квітучою», — підсумовує Олександр Цебрій.