Красиво грати не заборониш: «Хімік» прагне до максимального результату в національній першості

21.04.2017
Красиво грати не заборониш: «Хімік» прагне до максимального результату в національній першості

У поточному сезоні «Хімік» не програв іще жодного поєдинку. (Фото з сайта vc.khimik.com.ua)

Нинішній сезон найсильніша жіноча волейбольна команда країни проводила на максимальних обертах, демонструючи на внутрішній арені безпрецедентну жагу до перемог.
 
До заключного з’їзного туру «плей-оф», що вчора розпочався в Южному, «Хімік» підійшов зі 100-відсотковим доробком, не маючи у своєму активі жодної поразки.
 
По суті, конкурентів у боротьбі за національне «золото» у представниць Одещини не було.
 
При цьо­му оформити чемпіонський титул підопічні Андрія Романовича могли вже вчора, коли в першому матчі заключного туру ЧУ екзаменували вінницький «Білозгар».
 
Загалом, дострокове здобуття «Хіміком» сьомого поспіль чемпіонства саме в матчі з вінницькими волейболістками сумнівів не викликало, адже з числа колективів «топової» четвірки вихованки граючого тренера Юлії Якушевої мають найбільш скромний вигляд.
 
Приміром, під час першого з’їзного туру, що проходив у Тернополі, перемога над «Білозгаром» дістался «Хіміку» найлегше.
 
У двох партіях трисетового поєдинку вінничанки не змогли набрати більше дев’яти балів.
 
Утім, готуючись до домашніх баталій, волейболістки «Хіміка» намагалися демонструвати повну повагу до своїх візаві та готувалися продовжити свою переможну серію.
 
«Попри те, що наша перевага в чемпіонаті викристалізувалася ще посеред сезону, найкраще вболівальникам запам’ятовуються якраз заключні поєдинки першості. Тому хочеться, щоб у них залишилися тільки хороші спогади від нашої гри», — наголосив головний тренер «Хіміка» Андрій Романович.
 
Одна з його підопічних — Христина Нємцова — додає: «Сезон хочеться завершити красиво — без жодної поразки.
 
А вітати нас із чемпіонством можна буде вже коли на шиї буде медаль».
 
Відзначимо, що у разі здобуття сьомого комплекту золотих нагород «Хімік» стане найуспішнішою командою країни, адже до цього моменту одразу в трьох колективів — луганської «Іскри», черкаського «Круга» та власне команди Одеського припортового заводу — було по шість чемпіонських титулів.
 
Щодо боротьби в чоловічій суперлізі, то в найближчий «уїк-енд» дві найсильніші команди чемпіонату — «Барком-Кажани» та «Локомотив» — у Харкові зіграють третій та четвертий поєдинки «золотої» серії, котра, до слова, триватиме до трьох перемог.
 
Очікування, що львівський колектив легко виграє свій дебютний чемпіонський титул, не справдилися.
 
Домашні стіни не допомогли «кажанам» здобути подвійну перевагу перед поїздкою на Слобожанщину, тож у Харкові, аби не попрощатися з надіями на «золото», підопічні Угіса Крастіньша мають виграти бодай один із двох матчів.
 
Зрештою, може статися й так, що саме в гостях «Барком-Кажани» візьме омріяний титул.
 
Якщо ж суперники знову обміняються перемогами, то доля чемпіонства вирішиться в заключному поєдинку, котрий, згідно з регламентом, запланований на 28 квітня.