Мавпа з гранатою: в Одесі затримали за кермом авто п’яного військового прокурора

25.04.2017
Патрульна поліція Одеси затримала у стані алкогольного сп’яніння співробітника військової прокуратури Південного округу Сергія Ярового.
 
Про цей ганебний випадок стало відомо завдяки керівнику громадської організації «За прозору владу» Дмитру Кондратьєву.
 
«Під час проходження огляду було зафіксовано рівень алкоголю в крові на рівні 1,76 проміле, що в 9 разів перевищує норму. Було складено протокол, але коли прокурору дали його підписати, він спочатку спробував писати свої коментарі, а потім вирвав протокол з рук інспектора, порвав його, зім’яв і кинув у калюжу», — повідомив Дмитро Кондратьєв.
 
І додав, що «після бійок, фізичного опору та інших розбірок Ярового доставили до відділку поліції», де склали протоколи за дрібне хуліганство та непокору працівникам поліції. 
 
На скандальне затримання прокурора відреагував керівник військової прокуратури України  Анатолій Матіос.
 
За його словами, за порушення Кодексу прокурорської етики та військових статутів працівник військової прокуратури Південного регіону буде покараний відповідно до закону. 
 
«12-15 годин на добу фактично без вихідних — напевно не кожен витримає. Та ще і таку невдячну працю. Але! Ніхто немає права перетворюватися на мавпу з гранатою! Ніхто! П’яний за кермом гірше тої мавпи! Потрібно тверезою головою, а не хмільною дупою думати і дбати і про свою долю, і про долю інших на дорозі!» — написав обурений поведінкою підлеглого Анатолій Матіос у соцмережах.