Поїхали швидше: в Україні на 8,4% зросли транспортні перевезення

25.04.2017
Досить втішними й багатообіцяючими виявилися найсвіжіші дані Держстату, згідно з якими українська економіка продовжує демонструвати ознаки відновлення.
 
Принаймі це стосується транспортних перевезень.
 
Адже в січні-березні поточного року транспортні підприємства перевезли майже 153 млн. тонн вантажів, що загалом на 8,4% більше за показники відповідного періоду 2016-го.
 
Щоправда, українські транспортні успіхи проявилися не на всіх «фронтах», що видно зі статистичних даних в абсолютному розподілі за видами транспорту: наприклад, найуспішнішим є автомобільний, де перевезення становили 37 млн. тонн i приріст досяг 13,4%.
 
Скромнішими є трубопровідний транспорт із 32,2 млн. тонн і приростом у 10% та залізничний, де перевезено 82,7 млн. тонн і досягнуто приросту «лише» у 5,9%.
 
А ось пасуть задніх водний транспорт із перевезеннями у 0,9 млн. тонн та авіаційний — 0, 02 млн. тонн, і порівняно із січнем-березнем 2016 року вони в «мінусі», адже «не довезли» вантажів майже на 9% та 14%, відповідно.
 
Усі наведені Держстатом цифри — без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.
 
Прем’єр Володимир Гройсман на сторінці у «Фейсбуцi», «окрилений» транспортними успіхами, написав:
 
«Ми продовжуємо активно шукати партнерів і розвивати нові маршрути. Зокрема, розраховуємо на результат і в проектах Нового Шовкового шляху з Китаю до Європи, і в транскаспійському та кавказькому напрямках. Економічне зростання — це наша мета, на досягнення якої сьогодні спрямовані зусилля».
 
Варто нагадати, що в квітні було прийнято рішення про включення національної компанії ПАТ «Укрзалізниця», яку з червня 2016-го очолює польський реформатор Войцех Балчун, до складу Міжнародної асоціації «Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут».