Українська збірна з хокею єдина не набрала жодного пункту за два тури ЧС-2017

26.04.2017
Українська збірна з хокею єдина не набрала жодного пункту за два тури ЧС-2017

Після двох поразок на старті чемпіонату світу ІА українські хокеїсти тепер мусять міркувати над тим, як не понизитися в класі. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Як би не хотілося вітчизняним хокейним шанувальникам швидко бачити нашу національну збірну в еліті світового хокею, але питання її прогресу цілком і повністю впирається в суворі реалії, в яких у нашій країні перебуває «найшвидша гра в світі».
 
Після нетривалого сплеску хокейної активності, котрий був пов’язаний із перебуванням при владі палкого фаната хокею Бориса Колесникова, нині про його розвиток «семимильними кроками» можна забути.
 
За часів перебування президента «Донбасу» на державній службі в окремих містах України було збудовано льодові ковзанки, котрі дозволили суттєво підвищити інтерес місцевої громади до хокейної (й не тільки) справи.
 
Приміром, у Богуславі, що на Київщині, після появи «Льодограю» в 20-тисячному місті закипіло справжнє зимове життя.
 
На льодовій арені ледь не цілодобово (за суворим розкладом) тренуються хокеїсти та фігуристи.
 
При цьому на базі місцевої хокейної команди, котра є чемпіоном країни серед юніорів, сформовано національну юніорську збірну до 18 років.
 
Тут же, до слова, вітчизняна «молодіжка» проводила свій навчально-тренувальний збір перед поїздкою на чемпіонат світу в дивізіоні ІВ, який нещодавно проходив у словенському місті Блед.
 
Максимум, що вдалося зробити підопічним Олега Ігнатьєва в Словенії, вберегтися від вильоту з умовно третьої за рейтингом когорти хокейних збірних, посівши на турнірі в підсумку передостаннє місце.
 
Так само своєрідним індикатором вітчизняних хокейних справ стане й дорослий чемпіонат світу за участі української збірної, на якому вона грає в ролі господарки змагань.
 
Коли наші хокейні функціонери кликали до України цей турнір, здавалося, що в нашої команди буде непоганий шанс заскочити до еліти світового хокею, адже одразу дві перші команди групи ІА за новим регламентом підвищуються у класі.
 
Проте після двох поспіль поразок на старті, котрі відкинули команду Олександра Савицького на останнє місце в секстеті, стало зрозуміло, що домашні стіни покликані для того, аби допомогти «синьо-жовтим» зберегти прописку в другому за силою хокейному дивізіоні планети.
 
Перед початком турніру, котрий проходить у київському Палаці спорту, прогнозувалося, що фаворитами «пульки» будуть збірні Угорщини та Казахстану, котрі в минулому сезоні змагалися (але невдало) в елітному дивізіоні.
 
При цьому роль аутсайдера відводили команді з Південної Кореї, котру, як свідчили матчі, зіграні в рамках «Єврочеленджа», до снаги перемогти навіть українській збірній.
 
Однак майбутні господарі зимової Олімпіади-2018 до Києва приїхали з серйозними намірами, про що засвідчили їхні дві стартові перемоги та одноосібне лідерство, захоплене ними за підсумками перших ігрових днів.
 
Українська ж команда — єдина, котрій у двох турах не вдалося набрати жодного пункту.
 
Слід визнати, що перспективи в колективу Олександра Савицького — не райдужні.
 
Можливостей для набору очок у матчах не так уже й багато, а без них зберегти «насиджене» в дивізіоні ІА місце не вдасться.
 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Дивізіон ІА (Київ). Заключний поєдинок 2-го туру. Угорщина — Австрія — 1:3.
Турнірне становище: Півд. Корея — 6, Австрія, Угорщина, Польща, Казахстан — 3, Україна — 0.