Ющенко став почесним професором педуніверситету імені Драгоманова

28.04.2017
У середу на урочистому засіданні Вченої ради в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова Віктору Ющенку вручили академічну мантію та диплом почесного професора університету.
 
Як наголосив ректор вишу Віктор Андрущенко, передаючи професорські відзнаки третьому Президенту України, під час перебування на посадах Прем’єр-міністра та Президента Віктор Андрійович зробив вагомий внесок у розвиток освіти, науки й культури, піднявши соціальний статус учителя та забезпечивши високу підтримку університетам; багатьом ректорам у цей час було присвоєно найвищу державну нагороду — звання Героя України.
 
За сприяння Ющенка було ухвалено «Національну доктрину розвитку освіти України у ХХІ ст.», що визначає стратегію й основні напрями розвитку вітчизняної освіти та забезпечує її інтеграцію в європейський та світовий простір.
 
Віктор Ющенко, який народився і виріс у родині вчителів, подякував за нагороду й наголосив, що «сьогодні немає святішої роботи, ніж робота педагога».
 
«Силу для перемоги дає дух, а дух формує вчитель. Унікальна місія викладача — виховувати патріотів, справжніх громадян України», — додав він.
 
Нагадаємо, звання почесного професора або доктора присвоюють ученим або громадським діячам за видатні досягнення в науці, техніці чи культурі.
 
Віктор Ющенко в лютому цього року став почесним професором Черкаського національного університету, а з 1996 року є почесним доктором «Могилянки».
 
Серед почесних професорів університету імені Драгоманова — Ліна Костенко, Борис Олійник, Святійший патріарх Київський і Всієї України-Русi Філарет, брати Володимир та Віталій Клички, Леонід Каденюк, віце-президент асоціації ректорів педагогічних університетів Європи (Франкфурт-на-Майні, Німеччина) Морітц Гунцінгер та інші.
 
Як наголошують в університеті, почесні професори підтримують академічну громадськість, сприяють розвитку університету своїми ідеями та проектами, підтримують професорсько-викладацький склад університету та його студентів тощо.