На Світлодарській дузі бійці загинули, рятуючи пораненого побратима

05.05.2017
Штаб АТО і Міноборони України повідомив про героїчний подвиг трьох захисників України в районі селища Луганське на Світлодарській дузі.
 
Воїни полягли за Україну ще 1 травня, утім уперше командування ЗСУ повідомило про їхню жертву лише в середу ввечері.
 
Причина: бойовики досі не передали тіла загиблих героїв і намагаються навісити їм ярлик «карателів-диверсантів».
 
Волонтери з’ясували, що йдеться про бійців 43-го батальйону «Патріот» 53-ї бригади: 22-річного уродженця міста Нікополь Дніпропетровської області Анатолія Біжка, уродженця міста Олешки Херсонської області Сергія Смирнова і  31-річного уродженця Кривого Рогу Юрія Малькова.
 
При цьому волонтери вказують дату загибелі героїв — 2 травня. Звісно, оскільки  ворог досі не передав тіла воїнів українській стороні, процедуру їхньої ідентифікації ще не проведено.  
 
«Троє наших хлопців, рятуючи свого пораненого побратима, героїчно загинули в районі Світлодарської дуги. Один iз них, будучи пораненим, аби не потрапити в полон і знищити противника, привів у готовність до застосування ручну гранату. Від поранень він помер на місці», — йдеться у повідомленні штабу АТО.
 
Речник Міноборони Олександр Мотузяник уточнює, що загиблі воїни в тому бою намагалися винести з-під обстрілу пораненого побратима.
 
«Під час евакуації пораненого троє загинули. Один підірвав себе гранатою, щоб не потрапити в полон», — каже полковник.
 
Побратими загиблих не всти­гли винести їхні тіла з поля бою, оскільки окупанти одразу накрили цей квадрат щільним вогнем.  
 
Наразі ж ворог маніпулює громадською думкою та намагається дискредитувати Збройні сили України, додають у штабі АТО:
 
«Так, на одному з російських сайтів з’явилася інформація про належність загиблих українців до диверсійно-розвідувальної групи, що не відповідає дійсності». 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

У результаті мінометного обстрілу бойовиками Авдіївки в четвер дві жінки отримали поранення, повідомив начальник Главку Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.
 
За даними штабу АТО, бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки та Мар’їнки з мінометів калібру 82 мм.
 
У поранених жінок вогнепальні осколкові поранення, їх терміново доправлено до центральної районної лікарні. 
 
Російські окупанти 52 рази обстріляли позиції ЗСУ на всіх напрямках східного фронту впродовж минулої середи. Поранення отримали дев’ятеро захисників України.