Спіткнувся через «Реал»: «Атлетико» знову не зміг пробитися до фіналу ЛЧ

12.05.2017
Спіткнувся через «Реал»: «Атлетико» знову не зміг пробитися до фіналу ЛЧ

Граючи останній єврокубковий поєдинок на рідному «Вісенте Кальдерон», «Атлетико» ледь не створив мегасенсацію. (Фото з сайта УЄФА.)

Обидва повторні «лігочемпіонські» півфінали завершилися з однаковим рахунком (2:1) на користь команд, що виступали в них господарями.
 
Туринський «Ювентус» у рідних стінах вдруге підтвердив свою перевагу над «Монако» й пробився до свого сьомого в історії фіналу Ліги чемпіонів.
 
Переможний же вечір мадридського «Атлетико» на рідному стадіоні «Вісенте Кальдерон» приніс шанувальника «матрацників» лише локальну радість, адже за сумою двох поєдинків — на зустріч з «Ювентусом» до Кардіффу — пройшли їхні земляки — футболісти «Реалу».
 
Після розгромної поразки в першому матчі — 0:3 — шанси зіграти в третьому за останні чотири сезони фіналі Суперліги у команди Дієго Сімеоне були мізерні.
 
Утім, коли на 16-й хвилині гравці «Атлетико» відіграли два з трьох м’ячів, турнірні перспективи обох команд уже не виглядали настільки однозначно, як до старту їхнього повторного побачення. Легкість, з якою «матрацники» долали захисні редути опонента, обіцяла близькість краху «реалістів».
 
Додаткових стимулів діяти в подібній — захмарній — ігровій манері команді Сімеоне додавав той факт, що цей півфінал ЛЧ-2016/2017 був її останнім єврокубковим поєдинком на «Вісенте Кальдерон», адже з наступного сезону «матрацники» планують перебратися на нову клубну арену — «Метрополітано».
 
Проте довго діяти на максимально можливих обертах «Атлетико» не змогло.
 
Достатньо було «біло-червоним» трохи зупинитися, аби перевести після другого забитого м’яча подих, як «реалісти» взяли себе в руки, а гру — під власний контроль.
 
«Ми знали, що суперник розпочне матч дуже активно. Але навіть коли наші візаві забили другий м’яч, «Реал» зберігав спокій і віру у власні сили», — так лідер «вершкових» Кріштіано Роналдо після гри пояснював стан своєї команди в найважчі для неї моменти поєдинку.
 
Перечекавши стартовий штурм, нехай і з кількома пробоїнами, підопічні Зідана взялися грати у свою гру, котра наприкінці першої половини зустрічі принесла результат, який, загалом, і визначив долю всієї мадридської «дуелі».
 
Скориставшись помилкою захисту «Атлетико», «вершкові» забили такий необхідний для гостьового матчу гол, який, за словами Роналдо, й убив інтригу всього протистояння.
 
«Перші 20 хвилин поєдинку відібрали у нас дуже багато сил, тому важко було весь час діяти в такому темпі. — відзначив Дієго Сімеоне. — Однак та гра, котру продемонстрували мої хлопці, особливо в першому таймі, заслуговує на найвищі епітети. Думаю, результати, показані нашою командою в останні роки, яскраво підтверджують закономірність нашого перебування в еліті європейського футболу».
 
Щодо «Реалу», то свою величну історію «вершкові» пишуть уже не перше десятиліття.
 
Окрім того, що мадридський суперклуб володіє рекордною кількістю Кубків чемпіонів (загалом, 11 трофеїв), у разі своєї перемоги в фіналі ЛЧ-2017 напише королівський клуб іще одне непересічне досягнення, ставши першим, кому вдасться двічі поспіль виграти найпрестижніший турнір Старого світу.
 
Відзначимо, що статистика — на боці саме «вершкових», котрі виграли п’ять своїх останніх фіналів чемпіонської ліги.
 
Натомість для іншого фіналіста ЛЧ-2017 — «Ювентуса» — невдачами завершилися його чотири останні спроби виграти Суперлігу.
 
«Одного лише виходу до фіналу ЛЧ нам недостатньо. Будемо сподіватися, що цього разу нам удасться взяти трофей — заради нашого ветерана Буффона, заради вболівальників», — заявив головний тренер «Старої синьйори» Массімільяно Аллегрі. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Другий півфінал (матч-відповідь). «Атлетико» (Іспанія) — «Реал» (Іспанія) — 2:1 (Сауль, 12; Грізманн, 16 (пен.) — Іско, 42; перша гра — 0:3).
У фіналі 3 червня в Кардіффі зіграють «Ювентус» та «Реал».