Ляшко взявся відстоювати інтереси металургів

12.05.2017
Ляшко взявся відстоювати інтереси металургів

Олег Ляшко подякував працівникам Меткомбінату ім. Ілліча за роботу.

Лідер Радикальної партії відвідав Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча та відзвітував про те, як його команда відстоює інтереси металургів.
 
Без сильної металургійної галузі не буде сильної економіки країни.
 
Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, перебуваючи з робочим візитом на Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча. Політик вважає роботу підприємства дуже важливою не лише для Маріуполя, а й загалом для держави.
 
«Усі ті, хто розказує, що нам не потрібна металургія, — вороги України. Я переконаний, якщо ми хочемо мати сильну державу, в нас повинна бути сильна металургійна галузь. Тому я щиро дякую вам за вашу роботу, вона дуже важлива для економіки країни, для того, щоб підтримувати стабільність гривні», — зазначив політик, звертаючись до колективу комбінату. 
 
Олег Ляшко наголосив, що команда Радикальної партії послідовно відстоює інтереси металургів i намагається вчасно вирішувати проблеми галузі.
 
Зокрема, під час останнього візиту на Маріупольський меткомбінат його працівники поскаржилися народному депутату на відсутність металобрухту, через що завод простоював. Зусиллями ляшкiвцiв цю проблему вирішено. 
 
«Тільки-но ми повернулися з комбінату в Маріуполі, ми прийняли у Верховній Раді закон про підвищення мита на експорт металобрухту, щоб його не вивозили з країни. Завдяки цьому сьогодні є запаси металобрухту на заводі. Я впевнений, що робочі місця потрібно створювати для українських металургів, а не для польських чи турецьких», — акцентував увагу Ляшко. 
 
Нині фракція Радикальної партії працює над вирішенням іншої проблеми — неможливістю повномасштабного вивезення готової продукції комбінату через відсутність відповідного залізничного сполучення. 
 
«Ми добиваємося, щоб уряд надав державні гарантії на реконструкцію залізничного сполучення Комиш-Зоря. Має бути реконструйоване як вантажне залізничне сполучення, щоб можна було вивозити більше металургійної продукції, так і пасажирське — люди повинні мати можливість їздити в нормальних вагонах, а не в «теплушках», як після війни», — підкреслив Ляшко. 
 
Політик нагородив почесними грамотами від Верховної Ради та особисто від себе кращих працівників Маріупольського меткомбінату.
 
В свою чергу, керівництво комбінату присвоїло лідеру радикалів звання «Почесний іллічівець» за системне відстоювання інтересів металургів. Ляшко подякував та пообіцяв і надалі підтримувати галузь.
 
«Політика Радикальної партії — не стояти з простягнутою рукою за кредитами, а створювати робочi місця для українців, розвивати промисловість, підтримувати національного виробника. Дайте людям роботу і зарплату — і ми самі, кому хочеш, будемо позичати!» — підсумував лідер РПЛ.