Біля Донецька під час розмінування підірвалися двоє українських саперів

12.05.2017
Двоє українських саперів підірвалися на мінному полі під час виконання бойового завдання на донецькому напрямку в четвер. Один iз саперів загинув. 
 
«Унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої підірвалися сапери групи розмінування однієї з механізованих бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання на донецькому напрямку. Один військовослужбовець загинув на місці, другий отримав поранення і був госпіталізований», — повідомляє прес-центр штабу АТО.
 
Обставини підриву з’ясо­вують. На місці події працюють представники Військової служби правопорядку.
 
При цьому ворог дещо знизив вогневу активність, настрілявшись на День Перемоги.
 
За даними речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, минулої середи російсько-окупаційні війська майже вдвічі зменшили інтенсивність обстрілів українських позицій. 
 
«Утім окупанти продовжують застосовувати епізодично міномети, а на маріупольському напрямку — реактивні установки «Град-Партизан», — каже полковник Мотузяник.
 
Загалом позаминулої доби зафіксовано 37 обстрілів позицій ЗСУ. Зокрема, на донецькому напрямку мінометними обстрілами бойовики накривали шахту «Бутівка», райони Авдіївки та Зайцевого, а на луганському — Новоолександрівку.