Киянин розробив програму, що полегшує оформлення біометричного паспорта

18.05.2017
Недарма українські програмісти вважаються одними з найкращих у світі й їх залюбки запрошують іноземці до співпраці.
 
Яскравим прикладом одного з таких комп’ютерних геніїв є наш співвітчизник із Києва — веб-розробник Антон Бібля, який примудрився лишень за чотири години створити Telegram-бота iGov, який знаходить вільне місце в черзі на оформлення закордонного паспорта.
 
Нагадаємо, що бот (англ. bot, від англ. robot — робот) — програма, що виконує автоматично й/або за заданим розкладом якісь дії і має в цьому певну подібність до людини.
 
Новостворена програма перевіряє наявність вільних місць в онлайн-черзі у відділеннях міграційної служби кожні три хвилини й наразі вже працює у восьми українських містах: Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові, Миргороді, Тернополі та Хмельницькому.
 
За словами розробника, бот може спостерігати за місцями в кількох представництвах Державної міграційної служби України в обраному місті або перевіряти конкретне, якщо ви хочете оформити закордонний паспорт недалеко від будинку.
 
Також є офіційний алгоритм, за яким з’являються нові місця в черзі на оформлення закордонного паспорта (о 7-й ранку і в 00:00 годин), але іноді місце може звільнитися в будь-який інший час.
 
Тому бот вирішує проблему в першу чергу нетерплячих користувачів.
 
Як тільки бот знайде місце, він повідомить про це користувачеві і запропонує записатися. Якщо час вам не підходить, то моніторинг можна продовжити.
 
Помічник-бот використовує всі дані сервісу онлайн-доступу до держпослуг iGov. У майбутньому розробник Антон Бібля планує розширити список можливостей своєї нової програми, зокрема додати опцію «Записи» в чергу безпосередньо через нього.
 
А поки при натисканні на кнопку «Записи» бот переводить користувача до відповідного розділу на майданчику iGov, де той зможе оформити запис після авторизації в системі.
 
Тож, оскільки Європейський парламент підтримав надання візової лібералізації для України, то бажаючих отримати закордонний паспорт помітно побільшало й нова програма киянина стане їм у пригоді.