Ляшко закликав повернути газорозподільчі мережі українцям

24.05.2017
Ляшко закликав повернути газорозподільчі мережі українцям

Депутати фракції Ляшка добилися скасування абонплати за користування газорозподільчими мережами, тепер обіцяють не допустити її відновлення.

НКРЕКП готує рішення про повернення абонплати за газові лічильники, що стане серйозним ударом по гаманцях українців, застерігає лідер Радикальної партії Олег Ляшко. 
 
Місяць тому ляшківці добилися скасування аналогічного рішення Нацкомісії, тепер обіцяють не допустити його відновлення.
 
«За моєю інформацією, у НКРЕКП готується рішення про відновлення абонплати за газові лічильники. Це означає, що влада у змові з олігархами Фірташем, Льовочкіним і Бойком не полишає намірів грабувати громадян. Я закликаю владу відмовитися від цих планів, адже ціна за 1000 кубометрів газу — 7000 гривень — уже містить у собі вартість транспортування», — зазначив головний радикал.  
 
Нагадаємо, місяць тому депутати фракції Ляшка прийшли на засідання НКРЕКП i змусили скасувати рішення про абонплату на газові лічильники.
 
Після чого Радикальна партія звернулася до уряду з вимогою повернути до державного управління газорозподільчі мережі, щоб подолати корупцію на газовому ринку.
 
«Ці мережі будували за державний кошт і за людські гроші. Під час правління Януковича олігархи Фірташ, Льовочкін і Бойко незаконно привласнили їх, а тепер українці платять мільярди з власної кишені. А влада продовжує дозволяти олігархам збагачуватися. Ми вимагаємо повернути в державне управління народні газорозподільчі мережі олігархів», — підсумував Ляшко. 
 
Водночас, за словами головного радикала, ГПУ не квапиться порушувати справи проти олігархів, натомість займається політичними переслідуваннями депутатів його фракції.
 
«Генеральна прокуратура має ловити справжніх корупціонерів i розслідувати реальні злочини. Наприклад, те, що з «Приватбанку» вкрали 200 мільярдів гривень, або те, що державними газорозподільчими мережами користуються безплатно Фірташ, Льовочкін і Бойко. Чому Луценко це не розслідує? Натомість при Луценковi зняли з міжнародного розшуку Януковича, Азарова, Клюєва та інших. Усе це договорняки», — переконаний Олег Ляшко.