Черкаські енергетики розпочали безстроковий страйк через зарплатні борги

24.05.2017
У вівторок працівники «Черкасиобленерго» розпочали безстроковий страйк походом під владні кабінети Черкаської ОДА. 
 
Люди обурені п’ятимісячною заборгованістю із заробітної плати і сподіваються, що чиновники втрутяться у ситуацію.
 
Адже борг складає нині 109 мільйонів гривень.
 
До страйкарів у обласному центрі вже приєдналися їхні колеги із РЕМів Городища, Звенигородки, Золотоноші, Катеринополя, Корсунь-Шевченківського, Монастирища, Тального та інших районних центрів Черкащини.
 
На мітингу на Соборній площі Черкас страйкарі вкотре наголосили на тому, що через невиплату зарплати енергетикам Черкаська область ризикує залишитись без якісного та безперебійного електропостачання,  оскільки на підприємстві не залишилося ремонтних матеріалів та бензину на випадок аварійного відключення.
 
Енергетики також наголошували, що ситуація в колективі критична та вкрай дестабілізована. Адже мітинги, мирні пікети, перекриття дороги та звернення до галузевих інстанцій наразі безрезультатні.
 
Тож у 4-тисячного колективу не залишилося інших важелів відстояти своє право на отримання зароблених грошей, аніж оголосити безстроковий страйк.
 
Нині в кожному відокремленому структурному підрозділі «Черкасиобл­енерго» створені страйкові комітети, які виконуватимуть функції органу управління персоналом у період страйку.
 
За словами голови профспілки черкаських енергетиків Петра Шевченка, аби врегулювати питання виплати заробленого, страйкарі висунули вимоги до обласної влади знайти можливість перемовин із Прем’єром щодо врегулювання критичної ситуації.
 
Також колектив «Черкасиобленерго» просить вибачення у споживачів за ті незручності, які можуть виникати з електропостачанням та оплатою за спожиту електрику.
 
«Я розумію страйкарів, співчуваю їм. Але вже три місяці нам не надходять платіжки за світло. Побоююся, щоб не довелося потім оплачувати 100 квт за однією ціною, а все інше — за завищеним тарифом», — обурюється в розмові з кореспондентом «УМ» черкащанин Сергій Вовченко.