Ляшко розповів, як можна значно підвищити пенсії без збільшення трудового стажу

25.05.2017
Ляшко розповів, як можна значно підвищити пенсії без збільшення трудового стажу

Олег Ляшко у Запорізькому геріатричному центрі підтримав пенсіонерів добрим словом та подарунками.

Лідер Радикальної партії представив альтернативу урядовому варіанту пенсійної реформи.
 
Насамперед Олег Ляшко пропонує створювати нові робочі місця, щоб збільшувати кількість людей, які сплачують внески до Пенсійного фонду.
 
А також — продовжувати підвищувати мінімальну зарплату.
 
«Підвищення мінімалки до 3200 гривень, яке ми вигризли з уряду, лише за перші місяці цього року дало 10 мільярдів гривень додаткових надходжень до ПФУ. Це дає підстави для підвищення мінімальних пенсій уже з 1 червня, а не з 1 жовтня, як пропонує уряд. Наша мета — збільшення зарплат до 5000 гривень, а пенсій — до 3000 гривень», — наголосив Олег Ляшко, додавши, що в першу чергу пропонує підвищити до прожиткового рівня соціальні пенсії, які наразі становлять менше 1000 гривень, та провести «осучаснення» пенсій для людей iз великим трудовим стажем.
 
Ще одним джерелом надходження коштів до Пенсійного фонду Олег Ляшко бачить захмарні зарплати чиновників, які оподатковуються не в повному обсязі.  
 
«Наразі чиновники, які отримують по 200 — 300 тисяч, платять податок лише з суми 40 000 гривень. Усе, що вище, не оподатковується. Цю норму потрібно скасувати, бо пенсії вони потім отримують у розмірі 90% від усієї зарплати, це несправедливо», — переконаний Ляшко.
 
Окрім того, політик пропонує детінізувати фонд заробітної плати за рахунок зменшення податкового тиску на підприємців та зниження відсоткових ставок по кредитах для бізнесу.
 
Зекономлені кошти роботодавець зможе вкладати у зарплати найманих працівників, модернізацію потужностей та збільшення обсягів виробництва, зазначає Ляшко. 
 
Політик переконаний, що всі ці заходи дозволять відчутно підняти пенсії для громадян. 
 
«Усі ці пропозиції ми подали уряду у вигляді законопроектів і будемо добиватись їх  ухвалення. Латати дірки в бюджеті за рахунок підвищення пенсійного віку ми не дозволимо», — наголосив лідер Радикальної партії.