Прокурорське бачення: Луценко зайнявся злочинами Сталіна, а з Януковичем і Ко не поспішає

25.05.2017
Не так давно Генеральна прокуратура України підготувала підозру... Сталіну та Берії, обвинувачуючи їх у депортації кримських татар.
 
На щастя, побоювання, що очільник ГПУ Юрій Луценко почне свій учорашнiй звіт у Верховній Раді з доповіді по цій справі, не виправдалися.
 
Реляція Генпрокурора стосувалася інших обвинувачених, за допомогою котрих Юрій Віталійович вибудовує свій позитивний імідж. Мова, передусім, про Віктора Януковича.
 
Генеральна прокуратура України після вироку у справі про державну зраду направить до суду нові звинувачення проти колишнього президента України Віктора Януковича, заявив Луценко, розпочинаючи річний звіт.
 
«Для того, щоб не затягувати час... Відразу через тиждень після вироку подаємо наступне звинувачення в наступному злочині Януковича... Крок за кроком», — сказав він.
 
При цьому Генпрокурор заявив, що обвинувальні акти стосовно екс-Прем’єр-міністра Миколи Азарова і колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка будуть розглянуті в суді також після справи Януковича. Вочевидь, ці двоє можуть i зачекати. 
 
Відтак Луценко торкнувся розкриття злочинів проти учасників Революції гідності.
 
«Активізували розкриття злочинів, пов’язаних із перешкоджанням мирним акціям протесту на Майдані. З початку розслідування «майданівських» проваджень правоохоронними органами скеровано до суду 147 обвинувальних актів щодо 228 осіб, з яких слідчими прокуратури — 126 актів стосовно 192 осіб. Із них за час мого перебування на посаді Генерального прокурора до суду надіслано 31 обвинувальний акт щодо 70 осіб», — доповів Луценко.
 
Також голова ГПУ наголосив, що за минулий рік його відомство повернуло державі 52 млрд. гривень.
 
Притому річний бюджет усієї системи ГПУ складає 5 млрд. гривень, підкреслив він.
 
 Крім цього, в народну власність щодня поверталось 200 га землі, а всього державі повернуто земельних ділянок на суму понад 8 млрд. гривень. 
 
Генпрокурор подякував тим, хто наприкінці квітня забезпечив застосування механізму спецконфіскації майна, пов’язаного з оточенням Януковича.
 
В цілому на сьогоднішній день на виконання судових рішень до бюджету України зараховано 39 млрд. гривень.
 
«Обіцяю: далі буде. І гроші, і стратегічні об’єкти нерухомості. І в Україні, і за кордоном», — запевнив Юрій Луценко. 
 
У ходi обговорення звiту Генпрокурора лiдер Радикальної партiї Ляшко заявив, що його фракцiя не довiряє Луценку i вже пiдписалася у повному складi за його вiдставку.
 
Ляшко звинуватив Луценка у полiтичнiй заангажованостi, i згодом радикали пiшли iз зали.