Захоплення офісу Держгеонадр: уряд під прикриттям рейдерів змінив керівництво служби

26.05.2017
Захоплення офісу Держгеонадр: уряд під прикриттям рейдерів змінив керівництво служби

Силове вирiшення кадрового питання. (Фото прес-служби Держгеонадр)

Справжня війна за крісло голови Державної служби геології та надр України розігралася у четвер зранку.
 
Спочатку невідомі молодики захопили кабінет голови Держгеонадр, де намагалися отримати доступ до документів, печаток та сейфа.
 
Ще й не пускали працівників центрального офісу на робочі місця.
 
«Працівники Служби у паніці. До Держгеонадр також приїхали народні депутати. Відомство оточене громадськими активістами та правоохоронцями», — повідомила прес-служба Держгеонадр у соцмережах.
 
За словами співробітників Служби, напередодні їх попереджали про можливе призначення т. в. о. голови служби Олега Кирилюка та першого заступника голови Миколи Фощія.
 
Уже за кілька годин після появи рейдерів до відділу з управління персоналом надійшло розпорядження Кабінету Міністрів про призначення нового т. в. о. голови Служби. 
 
«Однак, оскільки досі немає офіційного документа на урядовому порталі, таке рішення не є чинним. Люди, які захопили Держгеонадра, стверджують, що є представниками нового т. в. о. голови Служби Олега Кирилюка. Також щойно в установу з групою людей зайшов Микола Фощій. Останній представляється як новий перший заступник голови. Всередині розпочалася колотнеча. Працівники в дуже напруженому стані. Поліція починає виводити співробітників iз приміщення», — повідомили у прес-службі Держгеонадр нові подробиці конфлікту. 
 
Зазначимо, що 23 травня Комісія з питань вищого корпусу державної служби на конкурсі не змогла вибрати переможця на голову Держгеонадр.
 
Конкурс мав відбутися ще 16 травня, однак Нацдержслужба його перенесла через відсутність кворуму.
 
Тим часом 18 травня Кабмін призначив на посаду т. в. о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка та першого заступника Миколу Фощія, однак через порушення Окружний адміністративний суд м. Києва призупинив ці рішення Кабміну.