«Українська Паганіні у спідниці»: Богдана Півненко дебютувала у Карнегі-Холі

30.05.2017
«Українська Паганіні у спідниці»: Богдана Півненко дебютувала у Карнегі-Холі

Богдана Півненко — «українська Паганіні у спідниці». (Фото з власного архіву.)

Наша скрипалька Богдана Півненко, яку називають «українською Паганіні у спідниці», дебютувала в концертному залі Нью-Йорка Карнегі-Хол.
 
Минулого року дует скрипальки Богдани Півненко та піаністки Анни Хмари став переможцем музичного конкурсу на Сицилії.
 
Одним iз призів було запрошення виступити у збірному концерті разом з іншими переможцями конкурсу в нью-йоркському Карнегі-Холі. 
 
«Я колись у Харкові вчилася і жила в інтернаті для обдарованих дітей разом iз дівчинкою Машею. Ми з нею, можна сказати, виросли в одній кімнаті. Перед тим як їхати з Харкова, мені Маша сказала, що їй наснився сон, ніби вона — відома співачка, живе в Нью-Йорку, а я приїжджаю і граю концерт у Карнегі-Холі.
 
І ось п’ять років тому вона переїхала до Нью-Йорка і цього року прийшла на мій концерт у Карнегі-Хол. І ось тепер скажіть, що такого в житті не буває», — розповідає Богдана Півненко.
 
Заслужена артистка України Богдана Півненко каже, що виступати в Карнегі-Холі — мрія кожного артиста, тому вона надзвичайно рада, що їй випала можливість показати себе світові.  
 
Нагадаємо, Богдана Півненко — солістка Національного ансамблю солістів «Київська камерата», учасниця дуету з піаністкою Анною Хмарою.