Окупанти все частіше обстрілюють господарські підприємства поблизу лінії фронту

31.05.2017
Тоді як бойовики терористичної «ДНР» дещо зменшили інтенсивність обстрілів позицій ЗСУ, їхні «сусіди» з окупованого Луганська, навпаки, неабияк активізувалися.
 
За словами речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка, терористи «ЛНР» розгорнули активні бойові дії у трьох районах на Луганщині — Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському.
 
Зокрема, ворог гатив iз мінометів по околицях селища Кримське і навіть провів короткий артилерійський обстріл Троїцького. 
 
На маріупольському напрямку вже третю ніч поспіль окупанти гатили з артилерії калібру 122 та 152 мм по багатостраждальній Красногорівці.
 
Тоді як на донецькому напрямку бойовики активно вели мінометний вогонь на ділянці фронту Кам’янка — Авдіївка — позиція «Шахта Бутовка». 
 
«Під час одного з них окупанти випустили майже 40 снарядів по позиціях ЗСУ. Також короткі мінометні обстріли відбулися в Луганському, Зайцевому, Верхньоторецькому та селищі Піски», — наголосив полковник Лисенко.
 
Під час одного з обстрілів російські окупанти накрили мінометним вогнем навіть сільгосппідприємство «Бахмутський аграрний союз» у населеному пункті Новолуганське у вівторок на світанку. Внаслідок влучення кількох 120-мм мін пошкоджено дві свиноферми. На одній iз них сталася пожежа, яку одразу ліквідували.
 
Упродовж минулого понеділка на східному фронті бойовики 50 разів відкривали вогонь, жоден із захисників України не загинув, проте троє українських бійців зазнали поранень унаслідок обстрілу. 
 

ДО РЕЧІ

П’яний бойовик терористичної «ДНР» на блокпосту неподалік окупованого селища Олександрівка (за 20 км від Донецька) затримав патруль Спеціальної моніторингової місії на 10 хвилин без пояснення причин. Про це йдеться у звіті ОБСЄ. 
 
Спостерігачі зазначають, що напередодні подібний випадок мав місце неподалік блокпосту бойовиків у селі Набережне (33 км на північний схід від Маріуполя). Тоді бойовики затримали спостерігачів на 33 хвилини.