Легко і невимушено: Леся Цуренко перемогла першу ракетку світу на «Ролан Гарросі»

02.06.2017
Легко і невимушено: Леся Цуренко перемогла першу ракетку світу на «Ролан Гарросі»

Сергій Стаховський у другому раунді завершив свої виступи на «РГ»-2017». (Фото sapronov-tennis.org.)

Після затяжного спаду, обумовленого, в першу чергу, зміною поколінь, в українському тенісі знову організувалася вельми потужна команда тенісисток.
 
Іще б трохи — і наші дівчата, як колись збірна на чолі з сестрами Бондаренко, — пробилася до когорти найсильніших національних команд у Кубку федерації.
 
На шляху до неї — у квітні, в плей-оф Світової групи — збірна України поступилася німкеням.
 
Героєм того матчу стала Юлія Гьоргес, яка принесла збірній Німеччини два з трьох необхідних для перемоги залікові пункти.
 
Іще один заліковий бал німецький колектив отримав завдяки перемозі Кербер над Лесею Цуренко. 
 
Не було б, загалом, у спорті інтриги, якби на наступних турнірах скривджений спортсмен не прагнув реваншуватися за попередню невдачу.
 
Попри те, що тенісисти не воліють наперед вивчати турнірну сітку, думається, одразу після жеребкування «Ролан Гаррос-2017» Леся Цуренко все ж помітила, що у безпосередній близькості до неї в неабияк розгалуженій турнірній «павутині» стоїть перша ракетка планети Кербер.
 
Еліна Світоліна — партнерка Цуренко по українській збірній — уже не раз демонструвала, що нинішнього лідера жіночого тенісу перемагати можна.
 
Тож, не виключено, могла поділитися з колегою по національній команді тонкощами переможних рецептів.
 
Утім очному побаченню Цуренко з Кербер на цьогорічній першості Франції відбутися не судилося.
 
І хоча зустрічі з «топовими» гравцями несуть для їхніх суперників великі турнірні ризики, думається, однак переважна більшість тенісистів прагне побачень з лідерами світового тенісу.
 
Новий досвід, підвищена увага ЗМІ, можливість зіграти на центральних кортах турніру — це лише частина додаткових бонусів від рандеву з зіркою.
 
Росіянка Катерина Макарова — 40-й номер рейтингу WTA — у стартовий же день «РГ» стала автором першої мегасенсації, відібравши, так би мовити, у Цуренко можливість зустрічі з першою ракеткою планети.
 
Тож, думається, удвічі більшим було бажання нашої тенісистки перемогти кривдницю Кербер, яка, до слова, в табелі про ранги перебуває на дві позиції вище, ніж друга ракетка України.
 
Особливо зважаючи на те, що напередодні матчу Леся відсвяткувала свій 28-й день народження.
 
Попри майже однаковий рейтинговий рівень, особливої боротьби в україно-російському протистоянні не вийшло. Наскільки легко Макарова подолала Кербер, так само просто — з огляду на рахунок (2:6, 2:6) — вона капітулювала перед Цуренко.
 
«Рада, що вдалося на початку зустрічі стримати стартовий натиск суперниці, переломити хід поєдинку, взявши його під контроль», — відзначила наша співвітчизниця, на яку в тре-­тьому раунді очікує зустріч з Оленою Остапенко з Латвії.
 
Натомість турнірний шлях Сергія Стаховського в Парижі завершився в другому колі після зустрічі з десятим номером посіву, бельгійцем Давидом Гоффеном — 2:6, 4:6, 6:3, 3:6.
 
Утім, за словами 31-річного тенісиста, котрий почав свої виступи на паризькому ґрунті з кваліфікації, він більш ніж задоволений своїм виступом на «РГ-2017».
 
Ледь не залишилася за бортом турніру головна українська надія на цьогорічному «Ролан Гарросі» Еліна Світоліна.
 
Програвши перший сет 77-й тенісистці планети — болгарці Цветані Піронковій, п’ятій ракетці турніру довелося неабияк попрацювати — над собою та з опоненткою, аби продертися до третього раунду турніру — 3:6, 6:3, 6:2.