Американці передрікають Європі буремне літо, а Україні — засуху

02.06.2017
Американці передрікають Європі буремне літо, а Україні — засуху

На Європу чекають випробування зливами.

Американський сайт прогнозів погоди accuweather.com вважають одним iз найавторитетніших у світі, оскільки США мають найбільш розгалужену систему метеорологічних супутників та інші найсучасніші технологічні засоби прогнозування погоди.
 
Сайт видає прогнози, як короткотермінові, так і довготермінові, на всі регіони світу, зокрема й для України (є україномовна версія сайта).
 
Також на ньому завжди можна подивитися квартальні прогнози на всі чотири пори року. 
 
Прогноз Аccuweather на цьогорічне літо в Європі дещо тривожний, оскільки американці попереджають, що воно має бути буремним.
 
Хвилі спеки змінюватимуть сильні бурі.
 
У багатьох країнах Європи, зокрема в Іспанії та Італії, ситуація може бути насправді небезпечною з огляду на сильні зливи та атмосферні опади.
 
Бурі також будуть докучати Польщі, Чехії, Німеччині та Франції. Їх супроводжуватимуть сильнi пориви вітру та град.
 
Навіть можуть утворюватися смерчі та торнадо, попереджають метеорологи, а проливні дощі спричинятимуть регіональні підтоплення. 
 
На викладеній на сайті карті видно, що найбільша спека встановиться у широкому поясі від Туреччини і через Балкани, Румунію та Угорщину аж до Італії.
 
Там у липні-серпні середні температури будуть на рівня 32 градусів.
 
Поміркована тепла літня погода прогнозується для західної частини Росії, країн Прибалтики, Білорусі та Західної України.
 
Британці будуть хапати дрижаки від холодної погоди, холоднішої, ніж у минулі роки, а Іспанія знову боротиметься з лісовими пожежами. 
 
Спека викличе посуху в окремих регіонах Балкан, Туреччини та на Апеннінському та Іберійському півостровах.
 
Але найбільшу посуху в усій Європі прогнозують в Україні.
 
На мапі майже вся територія України (окрім західної частини) позначена як зона сильної посухи.
 
Метеоролог Аccuweather Тайлер Ройс наголошує: «Ми очікуємо посушливих погодніх умов на більшій частині території України.
 
Вона може завдати шкоди сільськогосподарським посівам».
 
Фахівець передбачає сухішу, ніж зазвичай, погоду не тільки для України, а й Молдови і Румунії, що позначиться на врожаях у цих країнах.