На Вінниччині 40 озброєних молодиків у балаклавах атакували ферму

02.06.2017
В останній день травня у селі Метанівка Теплицького району на Вінниччині озброєні чоловіки в балаклавах увірвалися на територію зернотоку та почали стрілянину.
 
«У результаті шість людей отримали ушкодження, двоє з них — госпіталізовані. Зловмисників затримано, зброю вилучено. Відкрито кримінальне провадження», — повідомили правоохоронці.
 
Додамо, що «обличчям до землі» вкладено 42 непрошених «ковбоїв».
 
Цю подію  поліція кваліфікувала як хуліганство (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до семи років.
 
Молодики у балаклавах хотіли захопити фермерське господар­ство. Між місцевим фермером-орендарем, підтримуваним місцевими мешканцями, та непроханими гостями зав’язалася бійка зі стріляниною.
 
«Це була спроба рейдерського захоплення», — повідомив директор департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало.
 
А голова Нацполіції Сергій Князєв уточнює: «Рейдери у будь-якому прояві — це злочинці. Рецепт тут один: зловмисників «обличчям до землі», організаторів — у тюрму».
 
Поліція констатувала: «Близько 14:30, після відмови зловмисників скласти зброю, бійці спецпідрозділів та працівники місцевої поліції затримали 42 озброєних правопорушників.
 
У затриманих вилучили 8 помпових рушниць, 5 травматичних пістолетів, 2 мисливських карабіни калібром 5,45 міліметра і 7,62 міліметра».
 
Найбільше постраждав місцевий житель, якому прострелили живіт.
 
Але, як кажуть лікарі, ні його життю, ні життю п’ятьох інших постраждалих із травматичними пораненнями, які звернулися по допомогу до медиків, але відмовилися від госпіталізації, нічого не загрожує.