Яблуко від яблуні: дочка Білла і Хілларі Клінтон iде в політику

02.06.2017
Яблуко від яблуні: дочка Білла і Хілларі Клінтон iде в політику

Політичного досвіду донька Клінтонів набувала у виборчому штабі матері.

Невдачі Білла Клінтона на посаді президента через інтрижку зі стажисткою Білого дому і програш Хілларі Клінтон на президентських виборах Дональду Трампу не вплинули на амбіції єдиної доньки цієї пари Челсі Клінтон і собі обрати політичну кар’єру.
 
37-річна Челсі дедалі активніше озвучує політичні та соціальні коментарі та заяви на «Твіттері», і в цьому є навіть активнішою за Дональда Трампа.
 
Коментує все без винятку: від замахів на церкви християн-коптів у Єгипті, до стану зоопарку в Центральному парку Нью-йорка і доступності гігієнічних прокладок жінкам. 
 
Челсі виростала у Білому домі, коли її батько був президентом, перше бойове політичне хрещення пройшла під час участі у виборчій кампанії своєї матері, а цього тижня побачила світ її нова книга «Вона наполягала» (She Persisted).
 
Челсі не є літературною дебютанткою, це вже її третя книга, і, як і дві попередні, адресована дітям та юнацтву.
 
Але не з розважальною, а виховною метою.
 
Про зміст книги найкраще оповідає її підзаголовок «13 американських жінок, які змінили світ».
 
Це феміністська книга, в якій викладені історії 13 жінок, від дівчаток до політиків, телеведучих і комуністок, які, як зазначається в анонсі книги, «подолали несприятливі обставини, формуючи образ Сполучених Штатів». 
 
«Я написала цю книгу для всіх, хто хоч інколи хотів щось сказати, але йому було наказано замовкнути, для всіх, кого будь-коли принижували. За допомогою цієї книжки я хочу послати месидж юним читачам усієї країни і світу, що наполегливість — це сила», — розповіла Челсі Клінтон. 
 
Водночас Челсі відмовляється коментувати закиди про заочне літературне змагання між «першими доньками».
 
Адже місяць тому донька Дональда Трампа Іванка також видала книгу з порадами жінкам, як поєднати ведення домашнього господарства з кар’єрою на високій посаді. 
 
Американські коментатори зазначають, що йдеться не стільки про суперництво між двома «першими доньками», як про політичні амбіції самої Челсі.
 
Вона вже встигла набрати 1,6 мільйона «друзів» на «Твіттері».
 
Челсі, яка 2001 року отримала диплом Стенфордського університету (США), а потім продовжила навчання в Англії на факультеті міжнародних відносин Оксфордського університету, не збирається надаремно розпорошити вже набраний багаж.
 
Спочатку вона працювала в консалтинговій фірмі «Маккінсі», потім набула журналістського досвіду в Ен-Бі-Сі, а тепер є заступником заснованого її батьком фонду, який фінансує питання охорони здоров’я у світі.
 
Вона також викладає в Колумбійському університеті Нью-Йорка. 
 
Челсі в інтерв’ю телеканалу Ен-Бі-Сі цього тижня відповіла, що наразі не збирається кандидувати на виборні посади штату чи до Конгресу, бо ще не набрала відповідного досвіду «у цьому напрямі».
 
Але, як бачимо, набирає потрібний досвід дуже активно.