Ляшко вимагає покарати Тимошенко за газові угоди з Путіним

07.06.2017
Ляшко вимагає покарати Тимошенко за газові угоди з Путіним

Олег Ляшко наголошує: мільярди переплати за газ, згідно з контрактом Тимошенко—Путіна, стали російською зброєю бойовиків і терористів на Донбасі.

Рішення Стокгольмського арбітражу, окрім суто економічної складової, надає українцям пряме міжнародне підтвердження надзвичайно глибокої корупції в діях Юлії Тимошенко.
 
Саме завдяки підписанню між Тимошенко і Путіним контракту на постачання газу Україна з 2009 року щорічно переплачувала за газ понад 6 мільярдів доларів.
 
Окрім того, що контракт Тимошенко—Путіна не мав нічого спільного з ринковими реаліями і базувався на принципах відвертого особистого збагачення його підписантів, мільярдні втрати української економіки та простих українців стали мільярдними заробітками для путінської військової машини.
 
Мільярди переплати за газ, згідно з контрактом Тимошенко—Путіна, стали російською зброєю бойовиків i терористів на українському Донбасі. 
 
Логічним продовженням злочинного газового пакта «Тимошенко—Путіна» стали ганебні Харківські угоди, підписані вигнанцем Януковичем.
 
Саме за цими угодами знижку в 100 доларів за штучно завищеною ціною було фактично виміняно на перебування російського військового контингенту в Криму.
 
Харківські угоди й на даний момент легалізують перебування російських військ на території України.
 
На нашу думку, рішення Стокгольмського арбітражу має також запустити механізм понесення персональної відповідальності тими, хто укладав ганебний контракт, та привести до денонсації всіх міжнародних угод, які діють усупереч інтересам українського народу.
 
В першу чергу, Президент повинен внести до парламенту законодавчу ініціативу щодо денонсації Харківських угод.
 
Радикальна партія закликає владу припинити ганебну практику підписання міжнародних угод, таких, як меморандум із МВФ та «Мінські домовленості», які напряму або опосередковано шкодять державним інтересам. 
 
Олег ЛЯШКО, 
народний депутат України, лідер Радикальної партії