У Львові звільнили очільника патрульної поліції: призначили «донецького»

13.06.2017
У Львові змінили керівника та першого заступника керівника патрульної поліції.
 
Представлення нового керівництва вже відбулося, а знайомити львівських патрульних із начальством приїхав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. 
 
Новим керівником управління патрульної поліції замість Антона Пузиревського, який очолював його з 7 листопада 2015 року, став капітан поліції Роман Пилипенко.
 
Його попереднє місце несення служби — Запоріжжя. Управління патрульної поліції у місті на Дніпрі він очолював із квітня минулого року.
 
А до цього працював у Львові на посаді заступника начальника управління патрульної поліції.
 
Новим першим заступником начальника управління патрульної поліції Львова й начальником його чергової частини буде замість Юрія Качмара лейтенант поліції Андрій Богуш, який із серпня минулого року очолював управління патрульної поліції у Сіверськодонецьку, Лисичанську та Рубіжному.
 
Олексій Білошицький пояснив: «Це планові кадрові ротації, які відбуватимуться у всіх управліннях. І Роман, і Андрій прекрасно знають Львів і його специфіку, адже працювали тут».
 
Львівську патрульну поліцію, як жартують львів’яни, очолив «донецький».
 
34-річний Роман Пилипенко народився у Макіївці Донецької області. Під час навчання у школі входив до Пласту.
 
У 2005 році закінчив Донецький юридичний Інститут МВС при Донецькому університеті за спеціальністю «Правознавство», а у 2008 році — Донецький національний університет за спеціальністю «Управління персоналом і економіка праці».
 
У 2001 році пішов працювати в МВС. Від липня 2005 по серпень 2008 року працював оперуповноваженим у відділі боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності.
 
У 2015—2016 роках вже працював у патрульній поліції Львова, спершу на посаді командира роти, а згодом — заступника начальника.
 
Колишньому очільнику копів, Антону Пузиревському, запропонували стати керівником патрульних у Тернополі.
 
За інформацією «УМ», Пузиревський відмовився від пропозиції.
 
Максима Підболячного, який був першим заступником Антона Пузиревського, також переведуть на іншу посаду, але наразі ще не вирішили, на яку саме, оскільки сам патрульний перебуває у відпустці. 
 
Соцмережі жваво відреагували на таку «ротацію». Не лише патрульні, а й звичайні львів’яни висловили свою підтримку Антону Пузиревському теплими та позитивними коментарями та записами у Facebook.
 
Дехто відзначив його працьовитість та наполегливість, хтось подякував за службу.
 
Один із колишніх патрульних зізнався, що Пузиревського в Управлінні поважали:
 
«Вам відомо, що працівників, не лише патрульних, здебільшого дратує коли керівник заходить та сидить у кабінетах? Так от, коли заходив він, то потім не хотілося, щоб він ішов. Посмішка, статура, спілкування. Пузиревський ніколи не приймав поспішних рішень і не конфліктував із підлеглими. Патрульні завжди відзначали його мудрість і виваженість», — каже Вадим Ртіщев.