У Черкасах запрацювала система інтернет-запису до лікарів

13.06.2017
У минулому залишилися талончики на прийом до лікаря у Черкасах.
 
Ще не так давно треба було обов’язково їхати до міської поліклініки, взяти папірець із вказаним часом і лише потім уже, як правило, через кілька днів звертатися до ескулапа.
 
Днями у місті презентували систему он-лайн запису до лікаря, до запровадження якої черкащани готувалися кілька років.
 
Записатися на огляд можна просто з дому — через новий сучасний сервіс mymedcabinet.com.ua.
 
«Ми стали першими в Україні, де громада міста виступила ініціатором такого нововведення, ідея отримала підтримку з боку влади і, в рамках програми «Громадський бюджет» була успішно реалізована. Тобто замовником такого інноваційного сервісу стала громада, і саме громада за нього і заплатила», — говорить «УМ» міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.
 
Він наголошує, що система електронного запису до лікаря — зручна, проста і прогресивна. Тож жителі міста вже почали активно нею користуватися.
 
Але, обіцяє пан Анатолій, по ходу реалізації вона буде вдосконалюватися. 
 
«Жителі Черкас здобувають унікальний досвід для всієї країни, де в єдину інформаційну систему буде зведено інформацію про медичні заклади, лікарів і пацієнтів, втілено механізми запрова­дження електронної медичної картки та он-лайн запису до лікаря», — зазначає черкаський міський голова і сподівається, що з часом такі нововведення значно покращать рівень медичного обслуговування населення обласного центру.
 
До речі, така послуга наразі доступна тільки для закладів первинної медико-санітарної допомоги.
 
Як розповідає директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, цьому передувала електронна реєстрація пацієнтів, у базі якої нині — 150 тисяч жителів Черкас, та створення електронної карти пацієнтів.
 
Серед можливостей нового сервісу, який доступний лише для зареєстрованих у лікувальних установах черкащан, — вибір медичного закладу, перегляд розкладу роботи лікарів, вибір найзручнішого часу, можливість скасувати візит до лікаря. 
 
За задумом розробників, сервіс для он-лайн запису ідентифікуватиме пацієнтів за номером телефону. Після перевірки цих даних у системі користувач отримає унікальний СМС-код.